• Program


    KURÁZSI ÉS GYEREKEI / STAFÉTA pályázat nyertes előadás

    KURÁZSI ÉS GYEREKEI / STAFÉTA pályázat nyertes előadás

    „Hiszem, hogy a (mindenkori) rendszer működésének, és főleg a rendszerben élő egyén lélektanának szétszálazásán keresztül reflektáltabban tudunk magunkról, tetteink miértjeiről és a szükséges következő lépéseinkről gondolkodni.” (Kovács D. Dániel, rendező)

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. január 30. hétfő, 19:00

    Narratíva Kollektíva
    Bertolt Brecht – Paul Dessau: Kurázsi és gyerekei
    Az előadás hossza: 180 perc szünettel

    Mennyit adunk fel meggyőződésünkből a túlélés érdekében? Ha szeretteinket féltve nem állunk ki az igazságtalanság ellen, nem épp őket sodorjuk-e egy élhetetlen világba? Lehet-e az igazságtalanságot zsebredugott kézzel szemlélni, és (hiába) várni, amíg elmúlik? Ismerős kérdések, ismerős létforma: Brecht 1941-ben bemutatott drámája máig tisztán világít rá arra, hogy mivé válhat az egyén, ha az embertelen körülményeket természeti erőként elfogadva a saját hasznát lesi.

    Zenei közreműködő: Kákonyi Árpád
    Hang: Keresztes Gábor
    Fény: Jankó Mátyás
    Tér: Schnábel Zita
    Jelmez: Pattantyus Dóra
    Látvány asszisztens: Bartos Letícia
    Dramaturg: Bíró Bence
    Konzulens: Hegymegi Máté, Pass Andrea, Szenteczki Zita
    Művészeti titkár: Kiss Réka Judit
    Kommunikációs munkatárs: Kónya Klára, Ötvös Veronika
    Produkciós munkatárs: Csató Kata, Hegedűs Judit
    Rendezőasszisztens: Egyed Mónika
    Rendező: Kovács D. Dániel

    Az előadás a Suhrkamp Verlag AG engedélyével, a Hofra Kft. közvetítésével jött létre.

    A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósult meg.

    Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Füge Produkció, Staféta, Nemzeti Kulturális Alap, Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete, Summa Artium Kultúra támogató Magánalap, Roland.

    Külön köszönet Kulcsár Viktóriának, Kováts Adélnak, a Radnóti Színháznak, Mácsai Pálnak, az Örkény Színháznak és Presser Gábornak, a 10 című előadás alkotóinak, akik a POSZTon elnyert legjobb előadás pénz díját felajánlották a Kurázsi és gyerekei produkciónak. A jelmezekhez köszönjük a Szia+ Adománybolt támogatását!

    Ajánlatunk


    A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Ajánló


    A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016