• Program


  Lajkó - Cigány az űrben - kertmozi

  Lajkó - Cigány az űrben - kertmozi

  1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz.

  Lajkó - Cigány az űrben - kertmozi
  magyar fekete komédia, 90 perc, 2018

  1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra.

  Lengyel Balázs az HBO sikeres tévésorozatának, az Aranyélet második évadának a vezető írója, akinek a Lajkó – cigány az űrben az első játékfilmes rendezése.

  A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

  Közreműködők:

  Főszereplők: Keresztes Tamás, Gyabronka József, Pálffy Tibor

  Rendező: Lengyel Balázs
  Forgatókönyv: Lengyel Balázs, Lovas Balázs
  Operatőr: Réder György
  Vágó: Kiss Wanda
  Zene: Balázs Ádám

  Ajánló


  Mit tehetnek a lányok, asszonyok, ha elküldik őket a munkahelyükről, mert kell a…

  Korláthy gróf hozzá akarja adni lányát az évek óta Afrikában vadászó Eleméry grófhoz,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016