• Program


    Lamantin Jazz Klub

    Lamantin Jazz Klub

    A teljesség felé összművészeti fesztivál programja a Borbély Műhely koncertje a Lamantin Klub szervezésében.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 28. szombat, 20:30

    Borbély Műhely / Borbély Mihály Quartett

    Borbély Mihály – szaxofon, fúvós hangszerek
    Tálas Áron – zongora
    Horváth Balázs – bőgő
    G. Szabó Hunor – dob

    A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth- és Prima-díjat is elnyert Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. Az eMeRTon díjas zenekar hazai és európai koncertjei mellett kétszer is nagy sikerrel szerepelt Mexikóban. Eddig öt albumuk jelent meg a rangos BMC kiadó gondozásában, melyek közül kettő (Meselia Hill, Gyere hozzám estére) a tekintélyes hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte „Az év magyar jazzlemeze“ díjat. Hamarosan megjelenik hatodik lemezük is.

    A zenekarról és lemezeikről írták:

    „Ha Bartók ma jazzt játszana, az nem straight-ahead lenne, hanem úgy szólna, mint a Borbély Quartet“ (RootsWorld)

    „Figyelemre méltó kiadvány egy olyan együttestől, melynek nyilvánvaló tehetsége nemzetközi figyelmet érdemel.” (Jazzwise Magazine)

    „Lemezük érdekes modern zenei összeállítás, amely minden meghallgatással egyre érdekesebbé válik“ (All Music Guide)

    „Borbély és csapata kiváló albumot készített, amely gyönyörű dolgokat és több lélegzetelállító pillanatot tartalmaz.“ (London Jazz News)

    „With the band sounding like a swinging jazz combo at times – albeit one where Borbély’s strident extensions are sometimes also expressed on tárogato – and a sympathetic chamber ensemble elsewhere, this homage to Kodály impresses with originality as well as empathy.”  (Jazzword)

    „ Borb é ly Mihály zen é je az egyik legjobb p é lda arra, a n é pzen é t hogyan lehet/kell ízl é sesen be é píteni a jazz muzsika világába. Keskeny ö sv é nyen jár, nem a k é nyelmes, ’ j ó l fizető’ utat választja. A zene igazságát keresi-kutatja, őszinte szívvel-l é lekkel! K ö zhely, de muszáj leírnom, a ’ Grenadilla ’ k ö telező darab, minden jazzrajongó számá ra! ” (JazzMa)

    „Borbély Mihály és társai ismét zseniális lemezt készítettek (ha ez számít valamit - mi az hogy!), tovább gyarapítva a magyar jazz cseppet sem szegényes kincsestárát.” (Riff.hu)

    „Magyar jazz, világszínvonal.“ (JazzMa)

    „Élvezetes, sokszínű, mélyen szántó (...) kimagasló zenei teljesítmény.“ (Gramofon)

    „Magyar jazztörténeti jelentőségű CD.“ (JazzMa)

    „Az egyik legnagyobb hazai név, az egyik legfajsúlyosabb előadó a hazai jazz-palettán Borbély Mihály – így aztán új BMC Records albumára megalapozottan irányulhat a műfaj szerelmeseinek figyelme... Igazán finom ízeket tartogató fúziós jazzt hallunk, tele mögöttes, mélyebb kulturális hagyományt megelevenítő jelentésekkel – egy kiváló hangszeresekkel felálló Műhely, vagyis Quartet tolmácsolásában. Egy olyan lemezen, mely bármelyik jazz-rajongónak jó szívvel ajánlható.” (Alföldi Régió Magazin)

     “Ami pedig a lényeget, együttes teljesítményüket illeti: … az egyéni felkészültségen túl az együttes zenélés kivételesen magas fokú harnóniája és valamiféle rendkívül lekerekített, igen klasszikus hangzás és formálás jellemzi.”  (NKA Revizor)

    „Borbély muzsikája a magyarok, szerbek, tótok, svábok, zsidók és cigányok alkotta pomázi olvasztótégelyből indul ki, s innen tágítja a határokat, egészen az afro-amerikai improvizatív zene, vagyis a jazz forrásvidékéig. Nem meglepő – és nem is túlzás –, hogy Borbély a lemezen többször is Bartók Béla művészetére hivatkozik: a Meselia Hill a bartóki tiszta forrást örökíti át a 21. századba.“  (Magyar Hírlap)

    Ajánlatunk


    elkafkásodás két részben

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

    Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Ajánló


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016