• Program


    LFKZ60-bérlet/4 -  Fordulók

    LFKZ60-bérlet/4 - Fordulók

    LFKZ 60-bérlet/4 - Fordulók - Dubrovay / Britten / Csajkovszkij
    Kedves pillanat, ha ünnepelt köszönthet ünnepeltet, és a következő évtizedbe fordulva egymásnak adhatják át jókívánságaikat.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. május 19. péntek, 19:30

    Így tesz a 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar, amikor a szintén kerek születésnaphoz érkező Dubrovay László kortárs zeneszerzőnket egyik legsikeresebb alkotása műsorra tűzésével lepi meg.

    A hangverseny további része is tisztelgés a zenei nagyság előtt, Benjamin Britten születésének 110., Csajkovszkij halálának 130. évfordulója alkalmat ad az ismert remekművek mellett ritkábban hallható darab bemutatására is. Az ünnepi eseményhez illő a meghívott vendégek névsora is: Bogdan Volkov tenor énekművész sokak kedvence kitűnő opera szerepalakításai miatt, most más műfaji területen, a Britten-dalciklusban csodálhatjuk meg tehetségét. Csajkovszkij dicsőítésének fényét Alexander Sitkovetsky hegedűművész szólója emeli, aki emellett a Britten-művekben vendég-koncertmesterként is közreműködik.

    Liszt Ferenc Kamarazenekar
    Művészeti vezető: Várdai István
    Közreműködik: Bogdan Volkov (ének)
    Vendég-koncertmester és közreműködik: Alexander Sitkovetsky (hegedű)

    Műsor:
    Dubrovay László: Vonósszimfónia
    Britten: Les Illuminations (Villanások), op. 18
    ---
    Csajkovszkij: Emlék egy kedves helyről (Souvenir d’un lieu cher), op. 42
    Britten: Variációk egy Frank Bridge-témára, op. 10

    Ajánlatunk


    Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

    „Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

    Ajánló


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016