• Program


    Liszt összes orgona- és harmóniumműve II. – Az oratóriumok és kantáták világa

    Liszt összes orgona- és harmóniumműve II. – Az oratóriumok és kantáták világa

    2022-ben, Liszt Ferenc születésnapján az egész világon egyedülálló koncertsorozatot indított Mészáros Zsolt Máté Junior Prima Díjas orgonaművész, a zeneszerző kedvenc budapesti templomában, a Belvárosi Főplébánia-templomban.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. november 26. szombat, 19:30

    A kilenc hangverseny keretében Liszt Ferenc összes orgonaműve mellett valamennyi harmóniumra írott szóló és kamaraműve is elhangzik, számos híres zenekari- és zongoraművének orgonaátiratával kiegészítve, így a koncertekre látogatók egyedülálló módon nyerhetnek betekintést a zeneszerző teljes életművébe. A Liszt-kutató orgonaművész immár három éve dolgozik az egykoron élt egyik legnagyobb magyar komponista összes orgona- és harmónimművének új összkiadásán, többéves munkájának eredményeit elsőként ebben a sorozatban mutatja be.

    A november 26-án 19:30-kor tartandó,  Az oratóriumok és kantáták világa című hangverseny közreműködője Laborfalvy-Soós Béla bariton énekművész, az operaház magánékese lesz, akivel Mészáros Zsolt Máté az elmúlt években számos nagysikerű koncertet országszerte. A műsor a zeneszerző oratóriumait helyezi a középpontba, de a koncertre látogatók többet megtudhatnak Liszt Ferenc és Richard Wagner barátságáról is. Az est egyik fénypontja a Cantico del Sol di San Francesco című Szent Ferenc Naphimnuszát feldolgozó kantáta bariton szólistára és orgonára írott változata lesz, amely nehézsége miatt csak igen ritkán hallható a hangversenyeken, emellett olyan közkedvelt tételek is elhangzanak, mint a Bevezetés a Szent Erzsébet legendából¸ vagy a Tu es Petrus a Krisztus oratóriumból.

    Mészáros Zsolt Máté az est házigazdájaként zenetörténeti ismertetőivel, a zeneszerző írásainak és leveleinek részleteivel segít megidézni életszerető, világpolgár alakját és kalauzolja el a közönséget a szerteágazó életmű világában.

    Műsor:

    Preludio per il Cantico del Sol di San Francesco
    Bevezetés a Szent Erzsébet legendából (Karl Müller-Hartung orgonaáitrata)
    Tu es Petrus a Krisztus oratóriumból
    Bevezetés a Szent Szaniszló oratóriumból (Mészáros Zsolt Máté orgonaátirata)
    Der Psalm 129. ‒ De profundis clamavi
    Slavimo slavno, Slaveni!
    Excelsior! - Preludio
    Am Grabe Richard Wagner’s
    In domum Domini ibimus
    Cantico del Sol di San Francesco

    Ajánlatunk


    Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

    Ajánló


    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016