• Program


    Los Orangutanes - Historia de la Cumbia

    Los Orangutanes - Historia de la Cumbia

    A Kelet-Közép-Európában is unikumnak számító, tíztagú latin-amerikai cumbia zenekar, a Los Orangutanes 2016 decemberében debütált Budapesten. Az együttest többek közt az Anselmo Crew, az Irie Maffia, a Besh o droM, a Ladánybene 27, a Zuboly, és a Manaky magyar, perui és uruguayi zenészei alkotják.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. november 22. csütörtök, 20:00

    Ez alkalommal grandiózus fúvós szekcióval kiegészülve lépnek a Müpa színpadára. A cumbia eredetileg kolumbiai zenei műfaj, amely közép- és dél-amerikai hódító útját követően átterjedt a többi kontinensre, s néhány magyar zenészt is megfertőzött. Így született meg a magyar cumbia, melynek első képviselője a Los Orangutanes. A zenekart a tagok e műfaj iránti rajongása hívta életre.
    Az „őscumbiát” ütőhangszerekkel és furulyákkal játszották. Egy legenda szerint a 20. század elején egy Argentínába tartó, tangóharmonikákat szállító teherhajó elsüllyedt a kolumbiai partoknál, s a víz sok hangszert kimosott a partra. A helyiek összeszedték és használni kezdték őket, s olyannyira megszerették, hogy a tangóharmonika később a műfaj egyik fő hangszere lett. A negyvenes években a tradicionális hangszereket a kor divatos bigband-hangzása váltotta fel, s a lemezfelvételeknek köszönhetően a cumbia ez egész világon elterjedt. Azóta mindenki hozzátett egy kicsit saját kultúrájából, s ma már létezik mulatós, gengszter-, hipszter-, electro-, tradicionális és dubverziója is.

    ének: Ivan Tabeira
    ének, tangóharmonika, charango: Árkosi Szabolcs
    gitár, vokál: Alex Torres
    billentyűk: Bognár Szabolcs
    harsona: Élő Márton
    trombita: Meggyes Ádám
    szaxofon, fuvola: Pásztor Ákos
    basszusgitár: Herr Attila
    dob: Krecsmáry Zsolt
    ütőhangszerek: Szarvas Dávid

    Ajánlatunk


    Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

    Ajánló


    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016