• Program


    Maarja Nuut & Ruum: „Muunduja” / Európai Hidak 2018

    Maarja Nuut & Ruum: „Muunduja” / Európai Hidak 2018

    Az észt hegedűs-énekes Maarja Nuut mögött nem állnak nagy ügynökségek és lemezkiadók, mégis egy csapásra meghódította a kortárs világzene rajongóit.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 23. vasárnap, 20:00

    Szerzői kiadású lemezeit (Soolo; Une meeles) is elragadtatott kritikák fogadták, de különösen koncertjeivel ejtette bámulatba közönségét, Nyugat-Európától az Amerikai Egyesült Államokig. Pedig nem könnyű szavakba foglalni a tőle kapott élményt. Simon Le Bon, a Duran Duran együttes énekese szerint: „amikor az angyalok énekelnek, az hangozhat így”. Földi tüneményekhez is szokták hasonlítani, például a morva Iva Bittovához és az amerikai Laurie Andersonhoz.
    Maarja Nuut számára a 20. század első felének észt népzenéje éppolyan fontos forrás, mint napjaink csúcstechnológiája. És ahogyan a hagyomány összefonódik a korszerűséggel, koncertjein éppen úgy olvad egymásba a zene, a történetmesélés és a tánc. Mint mondja, mindez „magában rejti annak a lehetőségét, hogy az egyik valóságból a másikba utazzunk, olyan helyekre látogatva el, amelyeken bármi megtörténhet. Pontosan emlékszem azokra az időkre, amikor az álmaim teljesen valószerűek voltak. Olyankor összekeveredik a valóság és a képzelet, s te dönthetsz arról, melyik irányba indulsz el. Egyszerre vagy távol és nagyon is jelen.”
    Hipnotikus, misztikus, pszichedelikus, experimentális, transzszerű, meghitt, melankolikus - efféle jelzőkkel találkozhatunk a Maarja Nuut-koncertekről szóló beszámolókban. És semmi okunk kételkedni bennük, még ha olykor ellentmondásosak is. A lényeg a lényeg: szokatlanul megindító és kategorizálhatatlan koncert előtt állunk.

    Ajánlatunk


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Ajánló


    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016