• Program


    Magunk maradtunk - Kovács Ákos kisjátékfilmje - VárKERT mozi

    Magunk maradtunk - Kovács Ákos kisjátékfilmje - VárKERT mozi

    A Várkert Bazár közönségének a Várkert Irodalom sorozat keretében mutattuk be a Kovács Ákos Ezt nem lehet megúszni című novelláskötetét. Ezen az esten láthatott először pár percet a közönség az akkor még készülő Magunk maradtunk című kisjátékfilmből is.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 2. péntek, 19:30

    Magunk maradtunk - Kovács Ákos kisjátékfilmje - VárKERT mozi

    Az idén áprilisban bemutatott 27 perces kisfilmet a Kossuth-díjas dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész nemcsak rendezte, hanem a forgatókönyvet is ő írta. A film A taxis és a Magunk maradtunk című novellák alapján készült. Papp János, a film főszereplője arról beszélt, hogy a forgatókönyv elolvasása után azonnal tudta, hogy ehhez köze van. „Sokban emlékeztetett kedvenc íróm, Hrabal történetmesélésére, monológjaira. És József Attila is eszembe jutott a figuráról. Ahogy ő írta: egy ember, aki élt, szeretett és meg fog halni.”

    A filmet Juhász Viktor fényképezte, aki ezért a munkájáért Kovács László-Zsigmond Vilmos operatőri díjban részesült, a producer Hábermann Jenő. A film főbb szerepeiben Piros Ildikó, Nagy Mari, ifj. Vidnyánszky Attila, Trill Zsolt, Pápai Erika, Sári Éva, Szász Júlia, Sára Bernadette, Cseke Péter, Vecsei H. Miklós, Eperjes Károly, Hábermann Lívia, Pindroch Csaba, Méhes László, Kubik Anna és Őri-Kovács Júlia látható.

    A Várkert Bazárban szeptember 2-án, pénteken a Szárazárok színpadon láthatja a közönség a Magunk maradtunk című filmet, a vetítést követően Juhász Anna irodalmár beszélget az alkotókkal.

    A helyszínen megvásárolható az Ezt nem lehet megúszni novelláskötet is, amelyet a szerző dedikál.

    Közreműködők:
    Kovács Ákos: Kossuth-díjas dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész
    Hábermann Jenő: producer
    Juhász Viktor: operatőr
    Juhász Anna: irodalmár, szerkesztő

    Esőnap: 2022.09.05., hétfő
    Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére >>>

    A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

    Ajánlatunk


    „Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy a narratíva nagyon öntudatosan játszik el azokkal az életrajzi fantáziákkal, amelyek az idők során Shakespeare köré épültek.” (Adam Hooks)

    A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art Színházban.

    A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

    Ajánló


    Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

    Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi…

    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016