• Program


    Magyar Kincsek: Kodály/Goldmark/Farkas:HÁROM KORSZAK KLASSZIKUSAI (Concerto Budapest&Giovanni Guzzo)

    Magyar Kincsek: Kodály/Goldmark/Farkas:HÁROM KORSZAK KLASSZIKUSAI (Concerto Budapest&Giovanni Guzzo)

    A Magyar Kincsek-sorozat zárókoncertjének programja három zenetörténeti korszakot idéz majd elénk, három izgalmas és túlnyomórészt a felfedezésünkre váró alkotás révén. A Háry János elé utólag megkomponált Színházi nyitány a daljáték korántsem mindahány előadásán szólal meg; e mű koncertverziója legelőször 1932-ben, a bécsi Musikvereinsaalban hangzott el.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. május 19. szerda, 19:30

    2021. május 19. 19.30 Pesti Vigadó
    Magyar Kincsek – Kodály, Goldmark, Farkas Ferenc


    KODÁLY: Színházi nyitány
    GOLDMARK: a-moll hegedűverseny, op. 28
    FARKAS FERENC: Szimfónia - ősbemutató

    Közreműködik: Giovanni Guzzo – hegedű
    Concerto Budapest
    Vezényel: Takács-Nagy Gábor

    A Magyar Kincsek-sorozat zárókoncertjének programja három zenetörténeti korszakot idéz majd elénk, három izgalmas és túlnyomórészt a felfedezésünkre váró alkotás révén. A Háry János elé utólag megkomponált Színházi nyitány a daljáték korántsem mindahány előadásán szólal meg; e mű koncertverziója legelőször 1932-ben, a bécsi Musikvereinsaalban hangzott el. Az 1877-ben, kevéssel a Sába királynője világraszóló sikere után keletkezett Goldmark Károly-szerzeményt, az a-moll hegedűversenyt még erősebb szálak fűzik a császárvároshoz, habár első nyilvános előadására amúgy Brémában került sor. A keszthelyi születésű zeneszerző versenyművének szólistája a Fesztiválzenekar koncertmestereként és nagyszerű kamaramuzsikusként is méltán tisztelt olasz származású venezuelai hegedűművész, Giovanni Guzzo lesz. A 85 esztendőt megélt Goldmark műve nyomában a még nála is egy évtizeddel hosszabb életidejű Farkas Ferenc Szimfóniájának felhangzása szegi majd be a Takács-Nagy Gábor karmesteri közreműködését ígérő koncert műsorát és vele a sorozat egészét, méghozzá posztumusz ősbemutató gyanánt.

    Ajánlatunk


    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

    Ajánló


    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016