• Program


  MAKÁM & BÁSITS BRANKA KONCERT

  MAKÁM & BÁSITS BRANKA KONCERT

  A Makám a világzene nemzetközileg elismert hazai követe. A zenekar korszakain átível a tradíció és a modernitás, Kelet és Nyugat, a kollektív és individuális kettőssége, az ősi egység és harmónia keresése.
   több

  A Krulik Zoltán alapította együttes kezdetben az etno-avantgard kelet-közép- európai követeként robbant be a zenei életbe, mely korszakot (1984 -1990) finoman árnyalták az ázsiai, távol-keleti gyökerek, a balkáni és afrikai hatások s a kortárs zene repetitív elemei. Ez az irány folytatódott a 90-es évek lemezein (1990-1999) melyben az afro-amerikai zene, a jazz elemei ötvöződtek a Makám hangzásvilágába.
  A zenekar legújabb korszakát tematikus, vokális lemezek sora jelzi.
  Az utóbbi egy évtizedben Lovász Irén, Palya Bea, Szalóki Ági, Bognár Szilvia, Herczku Ági, Lázár Erika voltak a Makám énekes szólistái.
  A rendszeres külföldi fesztivál meghívások mellett (Koppenhága 2000, Delhi, Bombay 2001, Moszkva 2003, Velence 2004, Prága 2006, Párizs, Brüsszel 2007, Frankfurti Könyvvásár 2008) a Makám a hazai zenei élet aktív részeseként évente közel száz koncertet ad.
  Az együttes repertoárjával az ifjabb nemzedékek megszólítására is komoly szerepet szán, ezt jelzi a Szindbád és az Ákom bákom c. műsoraik és
  hasonló című CD-ik rendkívüli népszerűsége.

  Vekerdy Tamás írja ajánló szövegében: "A lélek, az idő miféle mélységeiből, a tájak miféle messzeségeiből zeng fel ez a zene, szól ez a dal? Mit rejt a népek lelke,mit rejtenek a népek lelkei? Utoljára talán gyerekkorunkban volt meg ez az átjárás idők, népek és távolok közt, mert bennünk, magunkban fedeztük fel mindezt..."

  A Makám együttes tagjai:

  Magyar Bori-ének, Kuczera Barbara-hegedű, ének, Krulik Zoltán-gitár, ének, Boros Attila-basszusgitár, Keönch László-cajon, udu, ének, torokének

  Km: Varga Bori-szaxofon, kaval, Korényi János-szájharmonika, Bálint Péter-didgeridoo

  Ajánló


  Az illúzió bajnokai az Arénában! Champions of Illusion 2018. november 3-4. – Papp…

  Magányos sziget az angliai partok mentén. Tíz ember érkezik. Egymás számára ismeretlenek, de…

  Az operából készült musicaladaptációt, Elton John és Tim Rice alkotását négy éven át…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016