• Program


    MAO - Legendás Albumok / Oliver Nelson: The Blues and The Abstract Truth

    MAO - Legendás Albumok / Oliver Nelson: The Blues and The Abstract Truth

    A The Blues and the Abstract Truth egy hard bop gyöngyszem, ami a komponálás és hangszerelés felől tekintve is mestermű, illetve az egyéni teljesítményeket tekintve is. Izgalmas és testhezálló feladat a Modern Art Orchestra kiszenekara számára.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. február 8. kedd, 20:00

    MAO - Legendás Albumok / Oliver Nelson: The Blues and The Abstract Truth

    Közreműködik:
    Fekete-Kovács Kornél - trombita
    Ávéd János - szaxofon
    Cserta Balázs - szaxofon
    Ülkei Dávid - szaxofon
    Cseke Gábor - zongora
    Barcza Horváth József - nagybőgő
    Csízi László - dob

    A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és internalizálják az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének esszenciális összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterműveinek tradícióival és garantál friss zenei élményt.

    Oliver Nelson The Blues and the Abstract Truth című lemeze nagy jelentőségű felvétel, s nem csak azért, mert az egyik legnépszerűbb jazz standard is ezen az albumon található. Az Impulse! Records gondozásában 1961-ben megjelent lemezen szereplő muzsikusok névsora azonnal elárulja, hogy a legmagasabb szintű előadásra számíthat a hallgató.

    Ezen a lemezen jelenik meg először a szaxofonos-zenekarvezető ikonikus kompozíciója, a Stolen Moments. Noha a számot már egy 1960-as Eddie "Lockjaw" Davis-albumon is hallhatjuk, melyet nagyrészt Nelson hangszerelt, jazz standard a The Blues and the Abstract Truth-t követően vált belőle.

    A lemezen közreműködő muzsikusok mindegyike fontos alakja a jazz-zene történetének. Freddie Hubbard trombitás a bop és a hard bop stílus megtestesítője, játékával óriási hatást gyakorolt valamennyi zenészre, aki utána következett. Legjobb szólói közül néhányat megtalálhatunk ezen az albumon. Eric Dolphy egyike a legkülönlegesebb hanggal rendelkező instrumentális zenészeknek, s ez nem csak különleges hangszerválasztásainak köszönhető. Dolphy az altszaxofon mellett fuvolázott és basszusklarinétozott is, az elsők között integrálva ezeket a hangszereket a jazz környezetébe.

    A ritmusszekcióban Bill Evans zongorista, Paul Chambers nagybőgős és Roy Haynes dobos foglal helyet. Evans ekkorra már olyan legendás felvételeken szerepelt, mint a Kind of Blue, Chambers és Haynes pedig két évvel a The Blues And The Abstract Truth megjelenése előtt adtak ki közös lemezt. Valamennyien zenészek generációit nevelték fel művészetük segítségével és aktívan járultak hozzá egy zenei stílus fejlődéséhez.

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

    Ajánló


    Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy…

    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016