• Program


  Márai Sándor: Kaland

  Márai Sándor: Kaland

  Márai Sándor úgy írta meg a történetet, hogy a cselekmény során valamennyi szereplő élete megváltozik. A Kaland a szerelem, a hűség és a hűtlenség, a karrier és a hivatástudat, a siker és a bukás drámája.

  Márai Sándor: Kaland
  A kassai Divadlo Thalia Színház előadása

  Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Igazgatói kinevezés, előkelő magánpraxis, ifjú feleség, kiváló munkatársak. Azonban néhány óra leforgása alatt kellemetlen meglepetésben lesz része orvosként is, férfiként is. Nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája szökésre készül feleségével, Annával. Kádár elengedi Annát? Hol van a harmónia a szakmai sikerek és a magánélet között?

  A Kalandnak, Márai Sándor legsikeresebb színpadi művének az ősbemutatója 1940-ben volt Budapesten a Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Aztán több mint háromszázszor játszották, sőt filmváltozata is született.
  Jogosan merül fel a kérdés: miben rejlik ennek az egyetlen helyszínen néhány óra alatt lejátszódó drámának a sikere? Márai úgy írta meg a történetet, hogy a cselekmény során valamennyi szereplő élete megváltozik. A Kaland a szerelem, a hűség és a hűtlenség, a karrier és a hivatástudat, a siker és a bukás drámája.

  Szereplők: Illés Oszkár, Kiss Szilvia m.v., Varga Lívia, Madarász Máté,
  Bocsárszky Attila, Rab Henrietta, Szpisák Gyula m.v., Kelemen Csaba m.v.

  Dramaturg: Pásztó András m.v.
  Rendező: Beke Sándor

  Ajánló


  A Budai Várséták hivatalos idegenvezetői csapatával minden nap azon dolgozunk, hogy látogatóinknak megmutassuk…

  A Táncsics Mihály utca 9. szám alatt bejárható a 2018-ban feltárt, Magyarországon egyedülálló…

  Richard Hannay középkorú, jól szituált, jó megjelenésű agglegény meglehetős unalomban éli szürke hétköznapjait…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016