• Program


    Marica Bábszínháza: Cipőmese - Zenés-bábos hejehuja a Tulipán című népmese nyomán / MINIMATINÉ

    Marica Bábszínháza: Cipőmese - Zenés-bábos hejehuja a Tulipán című népmese nyomán / MINIMATINÉ

    Zenés-bábos heje-hujára várja Marica Bábszínháza közönségét, ezt biztosan nem szabad kihagyni!

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: február 24. szombat, 11:00

    MINIMATINÉ - Marica Bábszínháza: Cipőmese
    Zenés-bábos hejehuja a Tulipán című népmese nyomán
    Korosztály: 3-8 év

    Topánka királykisasszony és Bakancs Bandi egymásra találásának útja rögös, és mindenféle nehézséggel van kikövezve, de ha a gyerek- (és a kellőképpen huncut felnőtt)közönség benne van a játékban, akkor nem holmi cipőtalpkeménységű, csontszáraz mesét kapunk, hanem élettől és jókedvtől vibráló, kacagtató közös játékot. Legkésőbb a történet végére pedig megértjük: mindannyian ugyanabban a cipőben járunk!

    Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari jól összeszokott párosa ezúttal A tulipán című magyar népmese alapján készített előadást: a Cipőmese - szerelmes tulipántom című interaktív műsoruk garantáltan megnevetteti a legszigorúbb szülőket és a legmorcosabb gyerekeket is. Történetük a szerelemről, a barátságról, meg persze a mesékből jól ismert három próbáról, és ehhez kapcsolódóan a bátorságról is szól. Topánka királykisasszony közhírré teszi, hogy ahhoz megy feleségül, aki úgy el tud bújni előle, hogy sosem bukkan rá. A sok sikertelen próbálkozás után végre feltűnik a színen a hetyke Bakancs Bandi, aki elfogadja a kihívást, hogy végül látványos sikerrel járjon. De addig még sok cipő elkopik a hosszú úton, közben pedig a cipő tematikához kapcsolódóan a szakértő előadók kezében bábbá változik itt az égvilágon minden a sárkefétől a cipősámfáig. Farkas Tibor latinos, swinges zenéje és Bali Judit szellemes dalszövegei eleve biztosítják a jó hangulatot a nézőtéren, de a jókedv egészen biztosan akkor hág a tetőfokára, amikor az előadók a résztvevő nézők cipőfelhozatalát is szigorúan lajstromba veszik. Animáció tárgyakkal, bábokkal, zenével, szerelemmel, és persze sok-sok kacagtató játékkal fűszerezve.

    Közreműködők:
    Bábtervezők és játékosok: Tárnok Marica, Sz. Nagy Mari
    Zenei közreműködők: Nedeczky Júlia, Hoppál Mihály

    Alkotók:
    Zene: Farkas Tibor
    Dalszöveg: Bali Judit
    Jelmez: Béres Móni
    Díszlet, báb: Sz. Nagy Mari
    Rendező: Tárnok Marica

    Rendező: Müpa

    Ajánlatunk


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

    Ajánló


    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

    Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi…

    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016