• Program


    Mark Kozelek: Sun Kil Moon

    Mark Kozelek: Sun Kil Moon

    Először koncertezik Magyarországon az elmúlt negyedszázad egyik legfontosabb dalszerző-gitáros-énekese, a kilencvenes évek amerikai alternatív színterén a Red House Painters frontembereként feltűnt, majd az ezredfordulótól már saját neve alatt és Sun Kil Moon nevű projektjével dolgozó Mark Kozelek.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 22. hétfő, 20:00

    Az 1967-ben az Ohio állambeli Massillonban született Kozelek San Franciscóban alapította Red House Painters nevű zenekarát, melynek lassú, melankolikus történetmesélő dalaival - a slowcore-tól a folkos hangulatokon át a Neil Young-gitárhangzású rockig - a kilencvenes évtized során hat nagylemezt töltött meg. A 21. században további húsz stúdióalbummal bővítette diszkográfiáját, hol saját neve alatt szólóban, hol változó felállású Sun Kil Moon projektjével, hol más művészekkel együttműködve.
    A Bon Ivernek, José Gonzáleznek és más indie folk előadóknak is előképül szolgáló Mark Kozelek a művészi csúcsra a Sonic Youth-dobos Steve Shelley-vel felvett Benji című Sun Kil Moon-nagylemezen ért fel: a családtagok, barátok és szerelmek sztorijainak boncolgatása közben a dalszerző pszichéjét is feltáró anyag a „2014 legjobb albumai” listák egyik favoritja lett.
    Kozelek dalait filmrendezők is előszeretettel használják, sőt színésznek is többször meghívták filmjeikbe: Az eladólány című Steve Martin-produkcióban és a Cameron Crowe-féle Majdnem híresben játszott rockerszerepei, valamint a Vanília égbolt Tom Cruise-zal közös jelenete után legutóbb Paolo Sorrentino 2015-ös, Ifjúság című rendezésében is láthattuk.
    A mogorva külseje mögött sajátosan száraz humort rejtő énekes akár egyetlen akusztikus gitárral is lenyűgözően karizmatikus előadó - erről budapesti szólóestjén is megbizonyosodhat majd a közönség.

    Ajánlatunk


    Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

    Ajánló


    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016