• Program


    Martin Grubinger és a Luxemburgi Filharmonikus Zenekar / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK
    2

    Martin Grubinger és a Luxemburgi Filharmonikus Zenekar / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK

    Változatos koncertnek ígérkezik a Luxemburgi Filharmonikusok estje.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. április 28. péntek, 19:30

    A legkisebb Benelux állam világhírű zenekara mintha csak a nemzetköziség elvét kívánná illusztrálni: magyar zeneszerző, Varga Judit - az évad zeneszerzője - művével kezd, izlandi komponista, Daniel Bjarnason ütőhangszeres versenyművével folytatja, s az utóbbi szólistájaként osztrák világsztárt lát vendégül Martin Grubinger személyében. A szünet után az orosz utóromantika színeit képviseli Rimszkij-Korszakov Seherezádéja. És ki más vezényelhet egy ilyen soknemzetiségű koncertet, mint a zenekar spanyol művészeti vezetője: Gustavo Gimeno…

    A Luxemburgi Filharmonikusokat 1933-ban alapították, s az együttes 1995-ig rádiózenekarként működött. Azóta alapítványi források teszik lehetővé az együttes munkáját, melyet története során olyan karmesterek irányítottak, mint Melles Károly, Leopold Hager, Emmanuel Krivine. A Bécsben élő Varga Judit az utóbbi években egyre nagyobb sikereket arat Európa-szerte, új művei a zeneélet rangos eseményei. Az izlandi Daniel Bjarnason a kortárs zene egyik legizgalmasabb műfaját választotta, amikor ütőhangszeres versenyművet írt, hiszen az ütők gazdag hangkészlete hangmagassággal rendelkező hangokat éppúgy tartalmaz, mint olyanokat, amelyeket csak a színelemként vagy a ritmikai struktúra részeként értelmezhetünk. Az osztrák Martin Grubinger az ütők mágusa: virtuóz és szuggesztív játéka már korábbi vendégszereplése alkalmával is megbabonázta a Müpa közönségét. A valenciai születésű Gustavo Gimeno egykori mentorai között olyan karmestereket találunk, mint Mariss Jansons, Bernard Haitink és Claudio Abbado. A negyvenes évei derekán járó művész 2015 óta vezeti Luxemburg zenekarát.

    Műsor:

    Varga Judit: stars buried deep - ősbemutató
    Daniel Bjarnason: Versenymű ütőhangszerekre és zenekarra - magyarországi bemutató
    Rimszkij-Korszakov: Seherezádé

    Vezényel: Gustavo Gimeno

    Ajánlatunk


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016