• Program


    MÁV Erdélyi/3. Zeneakadémia
    2

    MÁV Erdélyi/3. Zeneakadémia

    Csaba Péter, zenekarunk volt vezető és jelenleg állandó vendégkarmestere ezúttal két ritkábban hallható Mendelssohn művel ajándékozza meg közönségünket. A Szélcsend és szerencsés hajózás nyitány Mendelssohn természetábrázoló és azon belül a vízi témákat kedvelő művei közé tartozik, a Reformáció szimfónia viszont az általa önként felvett keresztény gondolkodás és a 300 évvel korábbi vallási megújhodás zenei képe.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. november 19. csütörtök, 19:00

    Mendelssohn: Szélcsend és szerencsés hajózás – nyitány
    Beethoven: Hegedűverseny
    Mendelssohn: V. (Reformáció) szimfónia

    Közreműködik: Andrej Baranov (hegedű)
    Vezényel: Csaba Péter

    Csaba Péter, zenekarunk volt vezető és jelenleg állandó vendégkarmestere ezúttal két ritkábban hallható Mendelssohn művel ajándékozza meg közönségünket. A Szélcsend és szerencsés hajózás nyitány Mendelssohn természetábrázoló és azon belül a vízi témákat kedvelő művei közé tartozik, a Reformáció szimfónia viszont az általa önként felvett keresztény gondolkodás és a 300 évvel korábbi vallási megújhodás zenei képe. Fiatalkori és alkalmi mű: 1830-ban, a reformáció egyik legfontosabb írásos dokumentuma, a Confessio Augustana megjelenésének 300. évfordulójára. Hangot kap a műben az áhítatos elmélkedés, a vallásháborúk kegyetlensége és értelmetlensége, végül az az ének, amely az egész reformáció zenei szimbóluma: Luther korálja, az „Erős vár a mi Istenünk”. A két Mendelssohn-mű között Beethoven halhatatlan Hegedűversenye csendül fel, az a mű, amely szinte minden, utána komponált hegedűverseny mintaképe. A szólista, Andrej Baranov 1986-ban született, a Szentpétervári Konzervatóriumban, majd annak elvégzése után a Lausanne-i Conservatoire-on folytatta tanulmányait, közben több igen rangos nemzetközi versenyen szerzett értékes díjakat. A David Ojsztrah Vonósnégyes alapítója és primáriusa, 2009 óta tanít Lausanne-ban, világjáró hegedűművész.

    Ajánlatunk


    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    Ajánló


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016