• Program


    MÁV Lukács/6. Zeneakadémia_régi

    MÁV Lukács/6. Zeneakadémia_régi

    Műsor:
    Csajkovszkij-est
    Hegedűverseny
    Manfréd-szimfónia

    Közreműködik: Alexander Markov (hegedű)
    Vezényel: Takács-Nagy Gábor

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. június 6. csütörtök, 19:00

    „Nem férhet hozzá kétség, hogy Alexander Markov az egyik legbriliánsabb és legmuzikálisabb hegedűművész, aki bizonyosan otthagyja névjegyét a világ zenekedvelőinek emlékezetében, és korunk legnagyobb hegedűvirtuózainak évkönyveiben.”

    Ezt a nyilatkozatot Yehudi Menuhin tette hangversenyünk szólistájáról. Az orosz származású amerikai hegedűművész éppen 10 évvel ezelőtt játszott először zenekarunkkal, ráadásul ugyanezt a művet. Azóta többször is járt nálunk, mesterkurzust is tartott a MÁV Szimfonikusok szervezésében. Tapasztalataink fényesen igazolták Menuhin szavait. A Manfréd-szimfóniát Csajkovszkij 1885-ben írta, a IV. és V. szimfónia között. A mű irodalmi alapanyaga Byron drámai elbeszélő költeménye, amelynek hőse ellentmondásos figura: a szabadságért harcol, miközben lelkét saját bűneinek tudata és melankólia nyomasztja. Csajkovszkij egyetlen szimfonikus költeménye, amely több tételes, de nem sorolta szimfóniái közé. A költemény cselekménye az Alpok hegyei között játszódik – Csajkovszkij nem sokkal korábban járt is ott és a lenyűgöző élmény hatása is hozzájárult az ihlethez. Érdekes, és a zeneszerző labilis lelkiállapotára jellemző, hogy egyik legjobban sikerült művének tekintette a Manfrédot, később azonban meg akarta semmisíteni a kottát. Az utókor szerencséjére ezt végül is nem tette meg.

    Ajánlatunk


    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Ajánló


    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016