• Program


    MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/2. 21-22

    MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/2. 21-22

    Kesselyák Gergely életrajzából tudjuk, hogy pályájának kezdete, 1993 óta egy sor színházban több mint hatvan opera és más zenés színpadi mű előadását vezényelte. Az is közismert, hogy évek óta a Virtuózok című televíziós tehetségkutató verseny zsűrijének tagja.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. február 17. csütörtök, 19:30

    MÁV Szimfonikus Zenekar

    MŰSOR
    Verdi: Traviata – három felvonásos opera, koncertszerű előadásban

    KÖZREMŰKÖDIK
    Miklósa Erika (Violetta)

    Ninh Duc Hoang Long (Alfred)
    Molnár Levente (Giorgio Germont)
    a Virtuózok című televíziós tehetségkutató verseny énekes versenyzői,
    Csokonai Színház Énekkara (karvezető: Gyülvészi Péter)

    VEZÉNYEL
    Kesselyák Gergely

    Kesselyák Gergely életrajzából tudjuk, hogy pályájának kezdete, 1993 óta egy sor színházban több mint hatvan opera és más zenés színpadi mű előadását vezényelte. Az is közismert, hogy évek óta a Virtuózok című televíziós tehetségkutató verseny zsűrijének tagja. A maga részéről úgy járul hozzá a tehetséges fiatal énekesek nyilvános fellépési lehetőségeinek bővítéséhez, hogy meghívja őket egy általa vezényelt opera előadásába. A koncertszerű operaelőadás abban is a televíziós műsorhoz kapcsolódik, hogy a címszereplő, Miklósa Erika is hosszú évek óta a Virtuózok zsűrijének lelkes tagja. Verdi operájának szövegét F.M. Piave írta, Alexandre Dumas A kaméliás hölgy című regénye, illetve az abból készült színmű nyomán, az operát 1853-ban a velencei La Fenice színházban mutatták be. A cím (La Traviata) azt jelenti: az utat tévesztett nő. Cselekménye Párizsban játszódik, főszereplője Violetta, a nagypolgári társaságban élő kurtizán, aki őszinte érzelmekre vágyik, jólelkű, és végül tüdőbajban meghal. A Traviata Verdi egyik legnépszerűbb operája, csodálatosan ábrázolja a szereplők érzéseit, a drámai feszültséget, de ezen túlmenően még a jellegzetes párizsi társasági élet eseményeinek miliőjét, hangulatát is. Biztos, hogy színpadi játék, díszletek és jelmezek nélkül is nagy élmény lesz az előadás.

    Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

    Ajánlatunk


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    Ajánló


    Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016