• Program


    MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/4. 21-22

    MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/4. 21-22

    Az évszámok egybeesése érdekesen megjelenik ennek a hangversenynek a műsorában is. Két romantikus német zeneszerző műveit halljuk: Mendelssohn 1809-ben, Schumann 1810-ben született. Mendelssohn mindkét műve erősen irodalmi, illetve történelmi ihletésű, Schumann viszont akkor komponálta Csellóversenyét, amikor 1850-ben elfoglalta zeneigazgatói állását Düsseldorfban.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 11. szerda, 19:30

    MÁV Szimfonikus Zenekar

    MŰSOR
    Mendelssohn: Szélcsend és szerencsés hajózás – nyitány
    Schumann: a-moll gordonkaverseny
    Mendelssohn: V. (Reformáció) szimfónia

    KÖZREMŰKÖDIK
    Camille Thomas (gordonka)

    VEZÉNYEL
    Csaba Péter

    Az évszámok egybeesése érdekesen megjelenik ennek a hangversenynek a műsorában is. Két romantikus német zeneszerző műveit halljuk: Mendelssohn 1809-ben, Schumann 1810-ben született. Mendelssohn mindkét műve erősen irodalmi, illetve történelmi ihletésű, Schumann viszont akkor komponálta Csellóversenyét, amikor 1850-ben elfoglalta zeneigazgatói állását Düsseldorfban. A mű alaphangja a líra, nagyszerűen kihasználja a hangszer éneklő karakterét. Három, jól felismerhetően különböző hangulatú tételből áll, de a tételek között nincs szünet. A zeneszerző életében soha nem adták elő, csak 1860-ban, négy évvel Schumann halála után szólalt meg hangversenypódiumon, azóta viszont a gordonkások repertoárjának nagyra becsült darabja. Mendelssohn Goethe költeménye nyomán komponálta koncertnyitányát (akkor, 1832-ben még nem ismerték a szimfonikus költemény fogalmát, pedig ráillik erre a műre), a Reformáció szimfóniát pedig 1830-ban, a reformáció ideológiájának egyik alapműve, az Augsburgi Hitvallás megjelenésének 300. évfordulójára. Az est karmesterét, Csaba Pétert nem kell bemutatnunk, annál inkább a Gordonkaverseny szólistáját, az 1988-ban Párizsban született Camille Thomas-t, aki négyéves korában kezdett csellózni és ma hangszerének a világ minden táján szívesen fogadott művésze.

    Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

    Ajánlatunk


    Az interjúitokban ugattok a rendszer és a hatalom ellen. Az előadásaitok pedig ugyanazt a világot képviselik, ugyanannak a világnak a részei, amitől egyébként annyira szabadulnátok. A ti művészetetek ágyazott meg a politikának.

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

    Ajánló


    Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

    A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016