• Program


  MÁV Unokák/1.
  2

  MÁV Unokák/1.

  Kivel nem fordult még elő gyermekkorában, hogy szétszedte egy-egy játékát? A szülők ilyenkor többnyire megszidják gyermeküket, azt mondják, tönkretette a játékot, mert ezeket a játékokat nem lehet újra összerakni.  több

  Unokák és nagyszülők hangversenyei 1.
  Nemzeti Múzeum Díszterme
  2020. október 3. szombat 10:00 és 11:30

  Szedjük szét és rakjuk össze!

  Beethoven: V. szimfónia – részletek

  Vezényel: Ryusuke Kawakami
  Műsorvezető: Fenyő Gábor

  Kivel nem fordult még elő gyermekkorában, hogy szétszedte egy-egy játékát? A szülők ilyenkor többnyire megszidják gyermeküket, azt mondják, tönkretette a játékot, mert ezeket a játékokat nem lehet újra összerakni. Pedig a gyerekek nem elrontani akarták azt a játékot, egyszerűen csak kíváncsiak voltak, mitől mozog, mi van a belsejében?
  Ezen a hangversenyen egy zeneművel fogjuk megtenni ezt a műveletet. Zenét hallgatni nagyon jó, olyan muzsikát, amelyben sokan, sokféle hangszeren játszanak egyszerre, különösen jó. Hogyan lehet egy zeneművet szétszedni? Úgy, hogy megmutatjuk, mit játszanak külön-külön egyes hangszerek, azután meghallgatjuk, hogyan szólnak együtt. Kipróbáljuk, hogyan idéz elő a zeneszerző izgalmat, hogyan ábrázolja a feszült várakozást, milyen a győzelem öröme és ezt milyen eszközökkel éri el.
  Egy nagyon híres, nagyszerű zeneszerző, Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulóját ünnepli az egész zeneszerető világ ebben az évben. Az ő egyik legismertebb művét, V. szimfóniáját fogjuk szétszedni, majd újra összerakni a zenekar és karmestere segítségével.
  A koncert karmestere, Ryusuke Kawakami, 3. helyezést ért el a 2018. évi Doráti Antal Nemzetközi Karmesterversenyen.

  Ajánló


  Charlie hazánk talán legnépszerűbb énekese. Zenész, a rock, a jazz, a blues, a…

  Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016