• Program


  Mecsetek és zsinagógák

  Mecsetek és zsinagógák

  Barangolásunk a Budavári Palota közelében indul, és a két régi zsidónegyed között fogunk barangolni. Megismerkedünk a történetükkel, átsétálunk az első zsinagóga felett, beszélünk a zsidósághoz kötődő pénzverésről és szó lesz az ide köthető emberi történetekről.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: július 14. csütörtök, 10:00

  Mecsetek és zsinagógák
  A Budai vár török és zsidó emlékei

  Találkozó Budapest, I. kerület Dísz tér 16., a Korona cukrászdánál
  Térkép: https://goo.gl/maps/SGd3VZvMVcWon9DJ6

  Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
  A barangolás vége a Középkori zsidó imaháznál lesz.
  A séta időtartama kb. 2-2,5 óra

  Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
  Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR22MFUQoJ0OBVHeeEUpAEzOcF8zPm51QjwW27Kl6IPWpQciQaMShjAur-E
  ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR3qs8Q0-TfDWNPpBjqIVULOzSVpIj0OqqmmqrA8cyR82eKRfOx6bjaoxlo

  Légy szíves olvasd el!

  Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül): belépő a Középkori zsidó imaházba (felnőtt: 800 Ft,/fő, diák:, nyugdíjas 400 Ft./fő ) + a tourguide készülék díja, 400 Ft/fő
  Mindösszesen felnőttnek 1250 Ft/fő, diáknak, nyugdíjasnak 850 Ft/fő

  A kibővített barangoláson már nem csak a zsidó, hanem a budai vár török emlékeivel is megismerkedhettek.
  A budai Várnegyedet soha nem lehet megunni. Mindig találunk olyan új részeket, részleteket, amelyeket fel lehet fedezni. Ezúttal a régi idők virágzó zsidó negyedét és emlékeit járjuk végig de persze megkeresünk török emlékeket is. Vajon mi köti össze a két népet a Budai várban? Mikor költöztek a zsidók a vár területére? A törökök hányszor foglalták el Budát? És hogyan foglalták vissza a keresztény csapatok? Az itt lakó zsidóknak volt bármilyen szerepük a harcokban?
  Barangolásunk a Budavári Palota közelében indul, és a két régi zsidónegyed között fogunk barangolni. Megismerkedünk a történetükkel, átsétálunk az első zsinagóga felett, beszélünk a zsidósághoz kötődő pénzverésről és szó lesz az ide köthető emberi történetekről. Nem csupán a középkorra koncentrálunk, a barangoláson felidézzük az újkori zsidó emlékeket is sok-sok érdekességgel fűszerezve, ahogy megszokhattátok. Megemlékezünk többek között Carl Lutzról, Angelo Rottáról, Schulhof Izsákról, IV. Béláról, Mátyás királyról. A séta vége a Budavári zsinagógában (Középkori Zsidó Imaház) lesz, amit megtekintünk idegenvezetéssel.

  A Középkori zsidó imaház nyitvatartási idejében sétálunk, azonban az imaház fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének a megváltoztatására.

  Egyéb tudnivalók:
  A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen. Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
  A barangolást rossz idő esetén is megtartom.

  Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

  A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

  Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.
  Legyél Te is Barangoló!

  Ajánlatunk


  2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

  A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a Fesztivál életében először kerül színpadra a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a Chicago. A mű népszerűségét a jazz, a revü és az amerikai showbiznisz legjobb hagyományait ötvöző zenéjén kívül elévülhetetlen aktualitású témájának is köszönheti.

  Ajánló


  Kreatív, látványos és élvezetes interaktív kiállítás gyerekeknek és családoknak Budapest szívében, a Király utcában!

  Ki ne hallott volna Robin Hoodról, a sherwoodi erdő lakóinak bátor vezéréről?

  Hajnóczy Soma, kétszeres bűvész világbajnok több, mint 40 ország közönségét bűvölte el. Számtalan TV showban jelent meg Amerikától kezdve, Franciaországon…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016