• Program


    Medveczky Ádám és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A zenekar mesterei. ZAK 146

    Medveczky Ádám és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A zenekar mesterei. ZAK 146

    „Életünk legfőbb értelme, hogy ragaszkodjunk ideálunkhoz, és szüntelenül munkálkodjunk megvalósításán.” Ezzel a gondolattal egészítette ki Liszt Ferenc Az ideálok című, Schiller költeményét követő szimfonikus művének programját.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 14. vasárnap, 19:30

    A zenekar mesterei
    Medveczky Ádám és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara A Zeneakadémia saját szervezésű programja
    ZAK 146
    Erkel: Ünnepi nyitány
    Liszt: Az ideálok – szimfonikus költemény

    SZÜNET

    Bartók: Két portré, BB 48b
    Kodály: Fölszállott a páva – változatok egy magyar népdalra

    Banda Ádám (hegedű)
    A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
    Vezényel: Medveczky Ádám

    „Életünk legfőbb értelme, hogy ragaszkodjunk ideálunkhoz, és szüntelenül munkálkodjunk megvalósításán.” Ezzel a gondolattal egészítette ki Liszt Ferenc Az ideálok című, Schiller költeményét követő szimfonikus művének programját. A darab – mely a művészi pálya hullámvölgyeiről és hullámhegyeiről, a becsvágyról, a kudarcról, a szüntelen küzdelemről és az elmagányosodás fenyegető árnyairól szól – e kiegészítés nélkül talán túlságosan is pesszimista hangvételű lenne, így azonban olyan univerzális érvényű maximával zárul, melyre általános, művészi hitvallásként tekinthetünk. E hitvallás nemcsak Liszt, hanem Erkel, Kodály és Bartók pályáján is iránytűként szolgált. A Zeneakadémia 146 éve, 1875. november 15-én, öt tanárral és 38 növendékkel kezdte meg működését és az eltelt közel másfél évszázadban minden tanár és minden tanítvány a liszti ideálok megvalósításán fáradozott.
     
    Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

    Támogató:

    A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

    Ajánlatunk


    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

    Ajánló


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016