• Program


    Medveczky Ádám és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A zenekar mesterei. ZAK 146

    Medveczky Ádám és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A zenekar mesterei. ZAK 146

    „Életünk legfőbb értelme, hogy ragaszkodjunk ideálunkhoz, és szüntelenül munkálkodjunk megvalósításán.” Ezzel a gondolattal egészítette ki Liszt Ferenc Az ideálok című, Schiller költeményét követő szimfonikus művének programját.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 14. vasárnap, 19:30

    A zenekar mesterei
    Medveczky Ádám és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara A Zeneakadémia saját szervezésű programja
    ZAK 146
    Erkel: Ünnepi nyitány
    Liszt: Az ideálok – szimfonikus költemény

    SZÜNET

    Bartók: Két portré, BB 48b
    Kodály: Fölszállott a páva – változatok egy magyar népdalra

    Banda Ádám (hegedű)
    A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
    Vezényel: Medveczky Ádám

    „Életünk legfőbb értelme, hogy ragaszkodjunk ideálunkhoz, és szüntelenül munkálkodjunk megvalósításán.” Ezzel a gondolattal egészítette ki Liszt Ferenc Az ideálok című, Schiller költeményét követő szimfonikus művének programját. A darab – mely a művészi pálya hullámvölgyeiről és hullámhegyeiről, a becsvágyról, a kudarcról, a szüntelen küzdelemről és az elmagányosodás fenyegető árnyairól szól – e kiegészítés nélkül talán túlságosan is pesszimista hangvételű lenne, így azonban olyan univerzális érvényű maximával zárul, melyre általános, művészi hitvallásként tekinthetünk. E hitvallás nemcsak Liszt, hanem Erkel, Kodály és Bartók pályáján is iránytűként szolgált. A Zeneakadémia 146 éve, 1875. november 15-én, öt tanárral és 38 növendékkel kezdte meg működését és az eltelt közel másfél évszázadban minden tanár és minden tanítvány a liszti ideálok megvalósításán fáradozott.
     
    Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

    Támogató:

    A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

    Ajánlatunk


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Ajánló


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016