• Program


    Megáll az idő - kertmozi

    Megáll az idő - kertmozi

    Az egyik legnagyobb magyar kultuszfilm. A Megáll az idő, egy kikezdhetetlen remekmű, amelyben Köves István az 1956-os forradalom leverése után disszidál, a családja pedig otthon marad. A nagyobbik fiú orvosi egyetemre készül, a kisebbik, Dini inkább csak csajozni, lázadni. Szukics Magdába szerelmes és Pierre-t, az iskola lázadóját bálványozza.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 10. hétfő, 20:30

    KERTMOZI
    Gothár Péter: Megáll az idő
    Filmdráma
    103 perc

    A Városmajori Szabadtéri Színpad megnyitja kapuit egy rokon művészéti ág, a filmművészet szerelmesei előtt és csatlakozik a Budapest Film által elindított törekvéshez, a fővárosi kertmozi kultúra újjáélesztéséhez. Szeretnénk feleleveníteni a múlt század egyik legizgalmasabb találmányát, a szabadban és biztonságban élvezhető filmélményt, így a nyári szezonban több alkalommal, legendás magyar filmek kerülnek vetítésre a majori fák árnyékában.

    Az egyik legnagyobb magyar kultuszfilm. A Megáll az idő, egy kikezdhetetlen remekmű, amelyben Köves István az 1956-os forradalom leverése után disszidál, a családja pedig otthon marad. A nagyobbik fiú orvosi egyetemre készül, a kisebbik, Dini inkább csak csajozni, lázadni. Szukics Magdába szerelmes és Pierre-t, az iskola lázadóját bálványozza. A bulikban pedig dübörög az amerikai rock and roll.

    Egy olyan lendületes kamaszfilm a hatvanas évekről, a céltalan lázadásról és az örökös sikertelenségről, amikor a házibulikban még Elvis Presley zengett, pornóképek cseréltek gazdát és amikor a fiatalok beálltak a Coca-Colától. Illetve ennél sokkal több. A Megáll az idő ugyanis szembenéz az ’56-os forradalom kudarcával, az itthon maradtak bűntudatával, valamint a hiábavaló elvágyódással, tökéletesen visszaadva a korra oly jellemző keserédes életérzést is.  A Megáll az idő egy kőkemény rendszerkritika, amelynek a végén mindenki megköti a kompromisszumait, mert itt soha nem változik semmi. (https://filmarchiv.hu/)

    Rendező: Gothár Péter
    Forgatókönyvíró: Bereményi Géza, Gothár Péter, Kelecsenyi László
    Zene: Selmeczi György
    Operatőr: Koltai Lajos
    Vágó: Nagy Mária
    Hangmérnök: Réti János

    Szereplők

    Iván Anikó – Szukics Magda
    Znamenák István – Dini
    Gálfy Péter – Wilman Péter, "Vilma"
    Pauer Henrik – Gábor (szinkronhangja: Pelsőczy László)
    Söth Sándor – Pierre
    Kakassy Ágnes – Anya
    Őze Lajos – Bodor
    Hetényi Pál – Apa
    Rajhona Ádám – Rajnák
    Jozef Kroner – Szombathy, orosztanár, a régi osztályfőnök (magyar hangja: Szabó Gyula)

    Ajánlatunk


    zenés party két részben

    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

    Ajánló


    Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016