• Program


    MEGÉRTHETŐ ZENE 2021-22 / 3 - RESPIGHI: RÓMA FENYŐI

    MEGÉRTHETŐ ZENE 2021-22 / 3 - RESPIGHI: RÓMA FENYŐI

    Ottorino Respighi (1879 – 1936) olasz zeneszerző, zenetudós, karmester a zenei impresszionizmus jeles képviselője volt.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. január 16. vasárnap, 11:00

     A RÓMA FENYŐI című szimfonikus költeményét, amelyben régi, nagy történelmi pillanatok és legendák mögött húzódó, személyes érzéseket fogalmaz meg hatalmas tablóképekben, 1924-ben írta, amikor már sikeres zeneszerzőnek számított. E műve előtt hét évvel komponálta első kiemelkedő sikerét, a RÓMA KÚTJAI című szimfonikus költeményt, melynek párjául szánta a Róma fenyőit. Pár évvel később aztán megírta a harmadik Róma-darabot, a RÓMAI ÜNNEPEKET is, mintegy triptichonná alakítva a három szimfonikus költeményből álló ciklust. A RÓMA FENYŐINEK bemutatója 1924. december 14-én volt a római Augusteo színházban. A közönség és a kritika kedvezően fogadta a darabot, aminek eredményeként egy év múlva már Budapesten is előadták. A gyakorlatilag szerzői estnek számító budapesti hangversenyen maga Respighi dirigált.

    Ajánlatunk


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

    Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden világos, ki kinek a kicsodája, ám közbeszól a kémia, meg egy tudálékos szexuálpszichológus – és csak reménykedni lehet, hogy sok félreértés és félre...

    Ajánló


    A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016