• Program


    Megérthető zene 2022-23/3 - Bravúros szabadság
    3

    Megérthető zene 2022-23/3 - Bravúros szabadság

    BRAVÚROS SZABADSÁG
    Bach-Reger-Rheinberger: Goldberg-variációk

    Bizják Dóra és Zentai Károly – zongora
    Előad és vezényel: Hollerung Gábor

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. január 15. vasárnap, 11:00

    Bach számos műve a zeneszerzői virtus felfoghatatlan és utánozhatatlan példája. Ezek közé tartozik a Goldberg-variációk. A variációs műfaj az egyik legszabadabb műfaj a zenetörténetben, amely egy egyszerű zenei gondolatból kiindulva karakterek és érzelmek sokaságát képes felvonultatni. Bach műve sem más, csak hihetetlenül következetes logikával felépítve, és a többszólamúság zeneszerzői bravúrjával párosítva.

    Az előadás különlegessége, hogy két német zeneszerző, Josef Rheinberger és Max Reger kétzongorás átiratában hangzik fel a mű, mely minden szempontból méltó az eredeti darabhoz, egyrészt a variáció szabadsága okán, másrészt pedig minden hang, ami megszólal – és nem Bachtól származik -, bizonyosan Bach megelégedésére szolgált volna.

    Ajánlatunk


    A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

    Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

    A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

    Ajánló


    Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar…

    A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016