• Program


    Mendelssohn közelében II.
    2

    Mendelssohn közelében II.

    Mendelssohn: C-dúr vonósszimfónia No. 1
    D-dúr vonósszimfónia No. 2
    h-moll vonósszimfónia No. 10

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. március 11. péntek, 19:00

    Mendelssohn közelében II.

    Közreműködik:
    Házigazda: Bősze Ádám
    Budapesti Vonósok
    Koncertmester: Pilz János
    Művészeti vezető: Botvay Károly

    „Korábban azt mondták, Moses Mendelssohn fia, most meg úgy emlegetnek, hogy Felix Mendelssohn apja.” – zsörtölődött Abraham Mendelssohn, aki egészen különleges otthont varázsolt gyermekeinek, Fannynak, Felixnek, Rebeckának és Paulnak. Nem a szokatlan anyagi jólétről van szó, hanem arról a kulturális, szellemi gazdagságról, amelynek gyökerei egyrészt Moses Mendelssohn filozófusig, másrészt pedig anyai ágon egészen a Bach családig nyúlnak vissza. A gyermekek, főként Fanny és Felix levelein, barátok és kortársak visszaemlékezésein, valamint Felix Mendelssohn Bartholdy művein keresztül láthatunk bele abba a világba, amelyben a kor leghíresebb muzsikusai mellett olyan nagyságok nevei tűnnek föl, mint Wilhelm von Humboldt, Friedrich Schlegel, Wilhelm Hensel, vagy éppen Johann Wolfgang von Goethe.

    Ajánlatunk


    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ajánló


    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016