• Program


    MENNYEI HANG! - vígjáték két részben - A Játékszín előadása

    MENNYEI HANG! - vígjáték két részben - A Játékszín előadása

    Egy igaz történet és egy mámoros színházi est Florence Foster Jenkins-ről, a világ legrosszabb és legboldogabb énekesnőjéről a Kossuth-díjas Bánsági Ildikó és Gálvölgyi János főszereplésével!

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. július 9. kedd, 20:30

    Egy igaz történet és egy mámoros színházi est Florence Foster Jenkins-ről, a világ legrosszabb és legboldogabb énekesnőjéről a Kossuth-díjas Bánsági Ildikó és Gálvölgyi János főszereplésével!

    Florence Foster Jenkins, akit a világ legrosszabb opera-énekesnőjének tartanak, 1868-ban született Amerikában, Pennsylvaniában, 1912-től hangversenyezett – hangos sikerrel – lemezt készített, haláláig (1944) az elhivatott énekesnők életét élte.

    Ugyan lelkét a legtisztább muzsika árasztotta el, a hanggal baj volt: se ritmusérzéke, se hallása, ámde mindez nem zavarta népes rajongótáborát. Előadásaiból annyi szeretet, báj, a zene felemelő, nemesítő hatásába vetett hit áradt, hogy ellensúlyozta fals hangjait. Első hangversenyét New York Cityben, a Ritz-Carlton báltermében adta, utolsót a Carnegie Hallban. Hangversenyeire minden jegy elkelt, sőt az utcán állva, tömegek reménykedtek, hogy bejuthatnak a nem mindennapi produkcióra. A közönség nevetett rajta – de imádták Jenkinst.

    Peter Quilter darabját húsz országban játszották – a főszerepet alakító híres, kiváló színésznőknek köszönhetően – kiemelkedő sikerrel. A Játékszín előadásában Bánsági Ildikó játssza az elragadó énekesnő szerepét.

    Quilter, az angol szerző színpadi művei rendkívül népszerűek, szerte a világban több mint negyven országban harminc nyelven játsszák darabjait. A Jenkins életéről írt vígjátékát a bemutató után a londoni Daily Telegraph, a Daily Mail, a Sunday Times és a The Guardian is méltatta.

     

    „Bánsági fenomenális Florence… A Mennyei hang! jó színészi alakításokkal teli… szórakoztató előadás, úgy rafinált módon könnyed, hogy közben, mintegy ostyába csomagolva, meglehetősen komoly dolgokról is beszél. Le merem fogadni a hosszú távú, nagy sikert.” – Bóta Gábor, FüHü


    Szereplők:
    Florence Foster Jenkins Bánsági Ildikó
    St. Clair Gálvölgyi János
    Cosme Mcmoon Szemenyei János
    Dorothy Lévay Viktória
    Maria Murányi Tünde
    Mrs. Verrinder-Gedge Bacsa Ildikó

    Szerző: Peter Quilter
    Fordította: Galambos Attila

    Dramaturg: Lőkös Ildikó
    Korrepetitor: Dékány Endre, Sziki Ágnes, Szakács István
    Díszlet- és jelmeztervező: Vereckei Rita
    Videóanimáció: Csontó András
    A "Mint madárka" és a "Cole Porter" című dalok szerzője: Szemenyei János
    Ügyelő: Varga Miklós
    Súgó: Dobos Erika
    Rendezőasszisztens: Skrabán Judit

    Rendező: Bagó Bertalan

    Az előadásra vonatkozó esőszabályzatot itt tekintheti meg.

    Kérjük Önöket, hogy a megvásárolt belépőjegyeket az előadás végéig minden esetben szíveskedjenek megőrizni!

    Ajánlatunk


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Ajánló


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016