• Program


  MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁL ÉS MÉZESKALÁCS MESEVÁROS

  MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁL ÉS MÉZESKALÁCS MESEVÁROS

  MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁL ÉS MÉZESKALÁCS MESEVÁROS

   több

  ÉPÍTS VELÜNK MÉZESKALÁCS MESEVÁROST!

  A Mézes - Bábos Mesefesztivál leglátványosabb különleges interaktív kiállítása és játszótere a közösségi összefogással épülő Mézes - Bábos Mézeskalács Meseváros. Célunk, hogy az előre elkészített és a helyszínen is folyamatosan gyarapodó, legalább 1001 mézeskalácsból felépülő meseváros Budapest legmesebelibb közösségi játszóterévé váljon! Az interaktív kiállítás egyben jótékonysági esemény is, hiszen a házikók, mézeskalácsból épült mesejelenetek jótékonysági tombola árverésre kerülnek a Bethesda Gyermekkórház javára. Az építésében mézeskalács készítő művészek és neves sztárvendégek is részt vesznek családjaikkal. A Meseváros a Mézes-Bábos Mesefesztiválon, a Buda Gasztro Rendezvényközpont 1. emeleti rendezvénytermében kap otthont. A meseváros felépítéséhez egyénileg és közösségeknek is lehet csatlakozni!


   

  A MÉZES-BÁBOS MESEFESZTIVÁLRÓL

  3+1 Mikulásváró mesés nap, 7 Meseösvény
  21 Családi koncert és színház, 99 játék,
  777 míves portéka 1001 mézeskalácsház építés sztárvendégekkel
  A Magyar Mikulás Háza, Szarvas Örökbefogadás, Élő Jászol, MesePosta

  2018. december 6-9. között kerül megrendezésre Óbudán az ország legmesebelibb téli rendezvénye, a Mézes-Bábos Családi Mesefesztivál és Jótékonysági Mézeskalács meseváros építés. A fesztiválnak Óbuda legnagyobb rendezvényközpontja a Buda Gastro szórakoztató központ, a Csodák Palotája előtti sétatér és a Tündérkert Galéria ad otthont.
  A négy nap során az érdeklődő publikum a rengeteg mesés zenei és színházi élményen túl számos egyéni kreativitást fejlesztő kísérőprogram segítségével merítkezhet bele a mesék csodás birodalmába.

  A rendezvény leglátványosabb különleges közösségi interaktív játszótere a folyamatosan épülő Mézesbábos Mézeskalács Meseváros. A többszáz mézeskalácsból közösségi összefogással épült meseváros egyben jótékonysági esemény is, hiszen a házikók, mézeskalácsból épült mesejelenetek jótékonysági tombola árverésre kerülnek. A meseváros felépítéséhez egyénileg és közösségeknek is lehet csatlakozni, amire várjuk óvodák, iskolák jelentkezését. Az építésében mézeskalács készítő művészek és neves sztárvendégek és is részt vesznek családjaikkal. A befolyt összeget a Bethesda Gyermekkórház támogatására fordítjuk! A rendezvény háziasszonya Korzenszky Klára énekes, gyerekpszichológus és a KLÁRISOK zenekar.

  A Mikulás MeseHázban a Magyar Mikulás mesés dolgozószobájában várja reggeltől estig, négy napon keresztül, manóival és kedvenc krampuszijával a gyermekeket, kicsiket és nagyokat egyaránt!

  A meseszép színházterem nagyszínpadán egymást követik a jobbnál jobb gyerekkoncertek és interaktív meseszínházi előadások. Vendégünk lesz többek között Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a Magyar Népmese Színház, az Aranyszamár Bábszínház a Kolompos együttes az Aranyalma Páros, Endrődi Ági, Tarján Veronika a Veronaki Trióval és a most újjá alakult Kifli zenekar.
  A gyerkőcöket 7 próbás Meseösvénnyel, MesePostával, élő jászollal, az alkotni vágyókat Adventi Míves Műhellyel, Virágdíszek dekorációs műhellyel, viaszkép festéssel és Tündérkert építéssel várjuk.

  A Tündérkert Galéria és Közösségi térben bábszínházi produkciók, babás-mamás programok és Mesekuckó élő szavas mesemondással várja a legkisebbeket.

  December 6-án délután nyílik a Tündérkert Galériában neves meseillusztrátoraink legújabb téli kiállítása.
  A fölnőttekről sem feledkezünk meg. Esti mese poronddal, meseterápiás műhellyel, előadásokkal és koncertekkel várjuk Őket. Pénteken este a NKA támogatásával a HolddalaNap zenekar karácsonyi koncertjére hívjuk az érdeklődőket. 

  A TELEZSÁK KÉZMŰVES VÁSÁRTÉREN szebbnél szebb mesebeli portéka, mesekönyv és csodás karácsonyi ajándéktárgy várja új gazdáját!

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  A belépő a jegyen feltüntetett előadásra és a mesefesztivál minden kísérő programjára érvényes. A színházteremben helyfoglalás érkezési sorrendben. A Jegy.hu-n elővételben vásárolt belépőket a rendezvény napján a jegypénztárban karszalagra cseréljük.

  Jegyárak:
  Napijegy gyereknek (6 hónapostól – 14 évig): 1.500,- Ft/fő
  Napijegy felnőtteknek: 1.700,- Ft/fő
  Családi napijegy (2 gyermek + 2 felnőtt): 5.000,- Ft
  Csoportos jegy (10 főtől, 10 főnként 1 fő kísérő díjmentesen) intézményeknek: 1.200,- Ft/fő

  Ajánló


  ŐSBEMUTATÓ Ismerünk mindannyian egy több mint százéves történetet, amely a mai napig nem…

  Ifj. Harangozó Gyula / Kocsák Tibor: Hófehérke és a 7 törpe Táncjáték két…

  Hazánk egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvényének központi eleme az…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016