• Program


    Miles Davis: Birth of the Cool

    Miles Davis: Birth of the Cool

    Miles Davis: Birth of the Cool – A jazzlegenda portréja a mozikban

    színes, amerikai-angol zenés életrajzi dokumentumfilm, 115 perc, 2019 (12)
    Rendező: Stanley Nelson
    Producer: Nicole London
    Vágó: Lewis Erskine, Natasha Livia Mottola, Yusuf Kapadia
    Zene: Miles…

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 23. szerda, 18:00

    Miles Davis: Birth of the Cool – A jazzlegenda portréja a mozikban

    Látnok, újító és alkotó, aki szembeszállt a kategorizálással, és megtestesített mindent, ami menő. Az augusztus végétől mozikba kerülő, Birth of the Cool című zenés dokumentumfilm Miles Davis életébe és pályafutásába enged betekintést, a zenei és popkulturális ikon saját szavaira és önéletrajzára alapozva.

    A kultikus Sundance Filmfesztiválon debütált filmben eddig soha nem látott archív felvételekből és a barátokkal, alkotótársakkal folytatott, személyes hangulatú beszélgetésekből bomlik ki Miles Davis portréja, aki számára a művészet jelentett mindent. Olyan világhírű zenészek vallanak róla a filmbenamely Davis forradalmian újszerű hangszerelése miatt mérföldkőnek számító válogatáslemezéről kapta a címétmint Herbie Hancock, Wayne Shorter, Ron Carter, Jimmy Cobb, Lee Konitz, Carlos Santana vagy Flea a The Red Hot Chili Peppersből.

    Mindazon megaláztatás dacára, amelyet a szegregáció miatt kellett elszenvednie, Davist semmi nem állíthatta meg abban, hogy valóra váltsa álmát, és megalkossa a zenei kifejezésmód merőben új formáját. Davis társaival együtt már-már tudományos módszerekkel dolgozott azon, hogy a zenei kísérletezés révén a jazz hangzása és líraisága kiteljesedhessen. Munkájuk hatása a mai napig érezhető.

    Ahogy a film egyre jobban belemerül a múltbéli szerelmek, személyes kapcsolatok és függőségek szövevényébe, úgy jelenik meg előttünk Miles Davis, a magánember: a félelmet nem ismerő, magával ragadó személyiség, akinek áradó intellektuális energiáit csak személyes bizonytalanságai korlátozzák. A Emmy-díjas rendező, Stanley Nelson nagyívű életrajzi dokumentumfilmje révén eddig soha nem tapasztalt mélységben érthetjük meg az egyik legnagyobb modern amerikai művészt.

    Ajánlatunk


    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016