• Program


    Mocsári 60 - Liszt: 1.,2. zongoraverseny,Haláltánc,Magyar fantázia (Concerto Budapest)

    Mocsári 60 - Liszt: 1.,2. zongoraverseny,Haláltánc,Magyar fantázia (Concerto Budapest)

    „Hatvanadik születésnapomra szeretném magam és a közönséget meglepni a hozzám legközelebb álló zeneszerző, Liszt Ferenc zongoraversenyeivel, egyúttal adózva a számomra legnagyobb zongorista, Kocsis Zoltán emlékének, aki az idén lenne hetvenéves” –ajánlja a közönség figyelmébe különleges koncertjét Mocsári Károly..

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. október 17. hétfő, 19:30

    Mocsári 60
    Tisztelgés Kocsis Zoltán születésének 70. évfordulója előtt

    Műsor
    Liszt: 2. (A-dúr) zongoraverseny
    Liszt: Haláltánc
    -szünet-
    Liszt: 1. (Esz-dúr) zongoraverseny S.124
    Liszt: Magyar fantázia

    Közreműködik: Mocsári Károly zongora
    Concerto Budapest
    Vezényel: Dubóczky Gergely

    „Hatvanadik születésnapomra szeretném magam és a közönséget meglepni a hozzám legközelebb álló zeneszerző, Liszt Ferenc zongoraversenyeivel, egyúttal adózva a számomra legnagyobb zongorista, Kocsis Zoltán emlékének, aki az idén lenne hetvenéves” –ajánlja a közönség figyelmébe különleges koncertjét Mocsári Károly, aki még a Zeneakadémián kötött életre szóló barátságot Kocsis Zoltánnal. Mindketten kitüntetett figyelmet szenteltek Liszt Ferenc műveinek, és erről tanúskodik ennek az ünnepi hangversenynek a programválasztása is: a két nagy zongoraverseny, az Esz-dúr és az A-dúr koncert mellett megszólal két emblematikus darab, amelyekben ugyancsak a zenekar és a zongora összjátéka kerül a középpontba. Egy pisai freskó hatására íródott a Haláltánc, melyen szerzője több mint másfél évtizeden keresztül dolgozott, mígnem 1865-ben a közönség elé került. Az egyik legismertebb gregorián téma, a Dies Irae motívumára épül, ami számos zeneműben tér vissza Berlioz Fantasztikus szimfóniájától Rahmanyinov Paganini-rapszódiájáig. Különösen virtuóz, az előadót alaposan próbára tevő kompozíció, akárcsak a népi dallamokat idéző Magyar fantázia, melyet 1853-ban mutattak be Pesten, Erkel Ferenc vezényletével és Liszt későbbi veje, Hans von Bülow szólójával.

    Ajánlatunk


    Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

    Ajánló


    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a…

    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016