• Program


    Modern Art Orchestra: Kodály Reflections
    2

    Modern Art Orchestra: Kodály Reflections

    A KODÁLY REFLECTIONS című zenei anyag a zeneszerző munkásságának talán legpopulárisabb és legreprezentatívabb szegmensét érinti, a komponista énekkari műveire reflektál.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 25. vasárnap, 19:30

    Modern Art Orchestra: Kodály Reflections

    Közreműködik:
    Modern Art Orchestra
    Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél
    Nemzeti Énekkar
    Karigazgató: Somos Csaba

    A Modern Art Orchestra alapítása óta fontos céljának tartja a műfajok közötti átjárhatóság lehetőségeinek felkutatását, és a határok árnyalását, lebontását. Ezen ars poetica mentén az elmúlt 15 évben az együttes számtalan koncertet adott és több lemezt jelentetett meg. Repertoárjában olyan kiváló szerzők szerepelnek, akik saját tevékenységükben hasonlóképpen fontosnak tartották a korábban említett célokat. George Gershwin, Igor Stravinsky, Eötvös Péter, Louise Andreissen, vagy akár Melis László zenéjében abszolút tetten érhető az a fajta gondolkodás, amely nélkülözi a skatulyákat, a műfaji besorolás címkéit.

    A MAO két évvel ezelőtt jelentette meg a több szakmai díjjal és remek kritikákkal illetett, és nem utolsósorban nagy sikerrel debütált albumát, Bartók Béla - Tizenöt magyar parasztdal című zongoraciklusának nagyzenekari leképezéseit. Ez a 70 perces zenei anyag az első harmada csupán annak a trilógiának, amely három kiváló magyar zeneszerzőnek állít emléket. Bartók zongoradarabjai után 2020-ban Kodály Zoltán került a zenekar művészi koncepciójának fókuszába, majd 2021-ben Dohnányi Ernővel zárja a háromrészes sorozatát.

    A KODÁLY REFLECTIONS című zenei anyag a zeneszerző munkásságának talán legpopulárisabb és legreprezentatívabb szegmensét érinti, a komponista énekkari műveire reflektál. A Nemzeti Énekkar és a Modern Art Orchestra közös produkciójaként létrejött koncertprogram az eredeti formában megszólaltatott Kodály énekkari művek mellett a zenekarban helyet foglaló komponisták, Fekete-Kovács Kornél, Cseke Gábor, Bacsó Kristóf, Ávéd János és Subicz Gábor reflekciókként, átvezetőkként megszólaló önálló kompozícióit hallhatja a közönség.

    Ajánlatunk


    Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

    Ajánló


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016