• Program


    “Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy.” - 140 éve Kodállyal

    “Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy.” - 140 éve Kodállyal

    Ünnepi összművészeti gálakoncert Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója alkalmából, neves szólisták, a Kodály Filharmonikusok, a Kodály Kórus, a Lautitia Gyermekkar és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes közreműködésével, Novák Péter rendezésében.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 13. szombat, 20:30

    “Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy.” - 140 éve Kodállyal
    Esőnap: augusztus 14.

    A Coopera ünnepi gálakoncerttel kíván tisztelegni a magyar zene meghatározó alakja, Kodály Zoltán előtt, a háromszoros Kossuth-díjas, valamint kiváló művész címmel kitüntetett magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató születésének 140. évfordulója alkalmából. A koncert műsora feleleveníti az egyik legnagyobb népdalgyűjtőnk, a magyar zenei oktatás alapjait és hagyományait lefektető zeneszerző életművének fontos állomásait és műveit. A programban részletek hangoznak el – többek között – a Háry János című operából és a Székelyfonó című ikonikus daljátékból olyan neves operaénekesek közreműködésével, mint Mester Viktória, Balczó Péter és Kendi Lajos, valamint Coopera Musicum Laude Énekversenyének 2021-es győztesei: Kovács Csilla, Valentina Puşcaş és Kapi Zsuzsanna tolmácsolásában. A koncert részeként elhangzik majd a Buda töröktől való visszafoglalásának 250. évfordulójára készült Budavári Te Deum is. A gálaesten közreműködnek a Debreceni Ünnepi Játékok rezidens zenei együttesei: a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus, valamint a Lautitia Gyermekkar és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes. A zenei szövetet a Novák Péter rendező kreatív ötletei alapján életre hívott vizualitás és koreográfiák emelik összművészeti élménnyé.

    Fellépők:
    Mester Viktória
    Balczó Péter
    Kendi Lajos
    Kapi Zsuzsanna
    Kovács Csilla
    Valentina Puşcaş
    Pataki Bence

    Közreműködik:
    Kodály Filharmonikusok Debrecen, Kodály Kórus Debrecen, Lautitia Gyermekkar, Debreceni Hajdú Táncegyüttes

    Karmester: Kollár Imre

    Rendezőasszisztens: Magyar György"
    Rendező: Novák Péter
    Producer: Dr. Vadász Dániel

    Az előadás jegyárából 20% kedvezményt kap minden diák-, pedagógus- vagy nyugdíjas-igazolvánnyal rendelkező vásárló. (A kedvezményre jogosító igazolványokat a helyszínen, az előadásra való belépéskor ellenőrizzük.)

    Tekintse meg a Debreceni Ünnepi Játékok további előadásait is! Amennyiben a programsorozat több, különböző produkciójára egyidejűleg vásárol jegyeket, az alábbi kedvezményben részesülhet:
    3 különböző előadásra való jegyvásárlás esetén 30%,
    4 különböző előadásra  való jegyvásárlás esetén 40%,
    5 különböző előadásra való jegyvásárlás esetén 50%
    kedvezményt kap a jegyek árából.

    A kedvezmények nem érvényesek a Mozart: A varázsfuvola és a Klasszikusok Éjszakája előadásokra.

    Ajánlatunk


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Ajánló


    A CRESCENDO MUSIC MANAGEMENT™ BEMUTATJA: ÓPERENCIÁN TÚL MESE • MUSICAL • KONCERT

    Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016