• Program


    MU Színház: Baby Bumm - kitettségi hatások

    MU Színház: Baby Bumm - kitettségi hatások

    A Baby Bumm-ban kisbabás anyukákat és a babáikat látjuk a színpadon. A szülővé válásról és az utána következő első év tapasztalatairól szóló saját történeteken alapuló, közösségi előadás tétje, hogy az anyaság és a kisbabalét ne szoruljon ki a láthatóság tereiből, és ne is legyen beburkolva a politikai korrektség általános cukiság-mázába.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. október 2. vasárnap, 17:00

    MU Színház: Baby Bumm – kitettségi hatások
    A MU Színház Közhasznú Nonprofit Kft közösségi színházi előadása.

    időtartam: 60 perc
    korosztály: 16+

    Figyelem, az előadás alatt babasírás és más érzelmileg felkavaró hang- és látványhatások előfordulhatnak!

    És akkor BUMM! Megszületett. Indul a kitettségi hatás… Minek vagyunk kitéve? Egy babának, a nagy érzelmeknek, a testünk állapotának, az alváshiánynak, a hormonoknak, a felelősségnek, a fülrepesztő sírásnak, az érzésnek, hogy már soha nem lesz olyan, mint előtte volt. Elcserélném egy csokisnápolyiért! Jaj dehogy, nem nem… Miért vagyunk kitéve a színpadra? Néztek? Nézzetek! A puszta kitettségi hatás (vö: szociálpszichológia) nagyjából annyit tesz, hogy akit többet látunk, azt szimpatikusabbnak találjuk, anélkül, hogy bármilyen interakcióba kerülnénk vele. Itt pedig még interakció is előfordulhat.

    A Baby Bumm-ban kisbabás anyukákat és a babáikat látjuk a színpadon. A szülővé válásról és az utána következő első év tapasztalatairól szóló saját történeteken alapuló, közösségi előadás tétje, hogy az anyaság és a kisbabalét ne szoruljon ki a láthatóság tereiből, és ne is legyen beburkolva a politikai korrektség általános cukiság-mázába. A “puszta kitettség” egyszerre szociálpszichológiai és mivel szemlélhető testekről van szó, színházi jelenség. Mi történik, ha a társadalmi terek helyett egy black box színpadra helyezzük a baby-ket és anyukáikat? Merjük nézni őket? Cukiság a köbön? Túlzott realizmus? Milyen egy kismama igaziból? Mennyit bukik egy baby? Ezúttal nem kell ,,jól viselkedni”, szabad viszont szoptatni, karattyolni és bömbölni, és mindezt kivételesen még nézni is szabad.

    Rendező: Sebők Bori
    Drámainstruktor: Török Tímea
    Dramaturg: Herczog Noémi
    Szöveg: A játszók írásai és improvizációi alapján írta és szerkesztette: Sebők Bori és Török Tímea

    Játsszák: Balogh Szilvi, Csábi Anna, Móga Piroska, Németh Vercsi,
    Oláhné Czeizing Hedvig, Pénzváltó Zsófia, Szabó Veronika, Sztripszky Hanna

    Produkciós vezető: Erős Balázs

    Az előadás létrehozását és forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

    Ajánlatunk


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

    Ajánló


    Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

    Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016