• Program


    Művek és Mi - Modern klasszikusok: Ady vs. Krúdy

    Művek és Mi - Modern klasszikusok: Ady vs. Krúdy

    Ady Endre halálának centenáriuma alkalmából a költő, publicista előtt tisztelgünk a ma szerzőivel és irodalmáraival. Miközben ugyanis a tárcaíró és publicista Ady kultikus mondatait újra meg újra előmossa az aktualitás, a költő Ady mintha háttérbe szorult volna. Vajon mennyire időtálló a Nyugat első nemzedékének legendás alakja?

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 26. csütörtök, 19:00

    Újragondolhatóak és a ma nyelvére átfordíthatóak az alkotásai? Mi az oka, hogy a kortárs Kosztolányi- és Móricz-újraértések zivatarában Ady szobra ma is rendületlenül áll talapzatán?

    Az Esernyős színpadán Dragomán György, Kemény István és Márton László vállalkoznak majd a válaszok feltérképezésére. A beszélgetést Tóth-Czifra Júlia vezeti.

    Ezzel párhuzamosan a mérleg másik nyelvére, Krúdy Gyulára emlékezve három költő - Bajtai András, Kiss Judit Ágnes, Tolvaj Zoltán - Krúdy-bordalokat kever. Minden fröccsök legextrémebbikében, a kilenc deci bort és egy deci szódát tartalmazó Krúdy-fröccsben a névadó szerint „a víz megnevetteti a bort”, a kihívásban résztvevő költők pedig pontosan ugyanezt a hatást igyekeznek kiváltani közönségükből a Krúdyt és kedvenc borait dicsőítő fröccsódáikkal.

    Ajánlatunk


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

    Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

    Ajánló


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016