• Program


    Művészettörténeti előadás Hincz Gyula (1904–1986) festőművészről

    Művészettörténeti előadás Hincz Gyula (1904–1986) festőművészről

    Hincz Gyula (1904–1986) festőművész, grafikus, illusztrátor, muráliák és gobelinek tervezője, főiskolai oktató és rektor a 20. századi magyar művészet történetének egyik legsokoldalúbb alkotója volt.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 19. kedd, 18:00

    Hincz Gyula, az ezerarcú művész

     

    Művészettörténeti előadás Hincz Gyula (1904–1986) képzőművész halálának 35. évfordulója alkalmából

     

    Hincz Gyula (1904–1986) festőművész, grafikus, illusztrátor, muráliák és gobelinek tervezője, főiskolai oktató és rektor a 20. századi magyar művészet történetének egyik legsokoldalúbb alkotója volt. A közel 60 évet felölelő életművének egyes elemei sokak számára ismerősek lehetnek ma is – így például Weöres Sándor Bóbitájához készített különleges hangvételű illusztrációi –, más munkái azonban napjainkban is csak a legszűkebb szakmai közönség által ismertek. Az előadás célja az életmű legfontosabb állomásainak bemutatása, Hincz korai konstruktív-szürrealista festményeitől, a 40-es évek Picassos csendéletein, erdélyi és balatoni tájképein, az 50-es évek realista életképein, valamint a 60-as évek sokszínű grafikáin át egészen a kísérleti plasztikák, szocmodern murális alkotások és absztrakt táblaképek késői időszakáig.

     

    Dudás Barbara 2016 óta, először a váci Tragor Ignác Múzeumhoz tartozó Hincz-gyűjtemény muzeológusaként, 2018-tól pedig a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Művészettörténeti Intézetének munkatársaként kutatja Hincz Gyula életművét, jelenleg a művész monográfiáján dolgozik.

     

    Előadó: Dudás Barbara művészettörténész, ELKH BTK Művészettörténeti Intézet

     

    Időpont: 2021. október 19. (kedd) 18:00

     

    Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

     

    Részvételi díj: 600 Ft, Hegyvidék Kártyával 200 Ft

     

    Jegyek kaphatók a hegyvidekgaleria.jegy.hu oldalon, 2021. október 6-tól pedig a Hegyvidék Galériában is. Az eseményre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező! Maximális létszám: 40 fő

     

    Fotó / Hincz Gyula: Beszélgetők
    rézkarc, papír, 28 x 37,5 cm
    Herman Ottó Múzeum (HOM 72.56.)

     

    Ajánlatunk


    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

    A SZINDRA TÁRSULAT előadása üzenet a mai fiataloknak, hogyan veszíthetjük el egymást, és magunkat egy fesztivál mámorában.

    Ajánló


    Improvizációs játék önmagunkról Ízelítő kapcsolataink hétköznapjaiból.

    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016