• Program


    Nagyok nagyjai – mindenki olvas - Szalóki Ági könyvespolca - Várkert Irodalom

    Nagyok nagyjai – mindenki olvas - Szalóki Ági könyvespolca - Várkert Irodalom

    Csupa irodalom és az élet, ami mögötte van. Kivételes találkozások nyomába szegődünk, hiszen mindenki olvas és mindenkinek vannak meghatározó olvasmányélményei. A Várkert Irodalom új sorozatában ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat Ugron Zsolna író vendégeiként. Lesznek köztük olyanok, akikről tudjuk, hogy sokat olvasnak, és olyanok is, akikről talán nem az olvasás jut először eszünkbe.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. február 28. hétfő, 19:00

    Nagyok nagyjai – mindenki olvas - Szalóki Ági könyvespolca - Várkert Irodalom

    Ők lesznek azok a „nagyok”, akik vallanak „nagyjaikról”, azaz legkedvesebb költőikről, íróikról. A klasszikus vagy kortárs művek személyes vallomásokon, történeteken, anekdotákon keresztül kerülnek néha váratlan, szokatlan kontextusba. A Nagyok nagyjai egy spontán utazás a meghívott vendégek személyes könyvtárába, ahova néha váratlan kerülő utakon vagy éppen meghökkentő rövidítéseken jutunk el.

    A szövegeket ismert színművészek, vagy akár maguk a vendégek idézik fel a színpadon, és természetesen az írások hangulatához, gondolatiságához illeszkedő zene sem maradhat el.

    A sorozatkezdő, február 28-i est vendége Szalóki Ági, aki válogatott szerzőket hoz magával saját könyvespolcáról. Szó lesz felnőtteknek írt gyerekversekről, és arról is, miért olvas mostanában egyes verseket más szemmel, más lélekkel Ági. A beszélgetés mellett elmaradhatatlan a zene is, Ágit Csókás Zsolt kíséri gitáron.

    Vendégek:
    Szalóki Ági - Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dalszerző
    Száraz Dénes – színművész
    Csókás Zsolt – gitáros
    Ugron Zsolna - író, szerkesztő

    Ajánlatunk


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az Aréna Savariában.

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    Ajánló


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016