• Program


    Náray Erika vendége: Háy János / JAZZRAJONGÓK

    Náray Erika vendége: Háy János / JAZZRAJONGÓK

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. november 14. csütörtök, 20:00

    2019. november 14. csütörtök
    20:00 — 23:00

    Háy János költő, író első kötete, amely Gyalog megyek hozzád a sétálóúton címmel 1989-ben jelent meg, ezzel a mondattal kezdődik: „Háy János nevű személy nem létezik.” Ez a nem létező személy egy eldugott, kis településen, Vámosmikolán született 1960-ban, és bár az ottani gyökerei meghatározóak voltak számára, egyéniségét mégis a főváros alternatív kultúrája formálta erőteljesen. 1974-ben még csak elsős gimnazista volt, de rockkoncerteket, kortárs zenei és képzőművészeti rendezvényeket látogatott. Tanárai állítólag rossz jegyekkel próbálták jó útra téríteni, volt, amikor irodalomból például kettest kapott. Gimnáziumi évei után titokban rockzenei karriert dédelgetett: egy ideig aktívan zenélt, végül mégis a költészetnél kötött ki a nyolcvanas évek első felében. Orosz-történelem szakra járt Szegeden, majd elvégezte az ELTE esztétika szakát. 1989-ig tanárként dolgozott, majd öt évig könyvkiadóknál (Holnap, Pesti Szalon, Palatinus) volt szerkesztő. Napjainkig tizennyolc könyve látott napvilágot, a versek mellett ír kisprózát, regényt és drámát, de számtalan rajza és festménye is megjelent: könyveit ő maga illusztrálja, illetve készíti azok borítóját. Novelláskötetei jelentek meg (A bogyósgyümölcskertész fia, Házasságon innen és túl), valamint három regénye (Dzsigerdilen. A szív gyönyörűsége, Xanadu. Föld, víz, levegő, A gyerek), és az utóbbi években drámaíróként is sikert aratott. Színdarabjait, köztük A Gézagyerek, a Herner Ferike faterja és A völgyhíd címűeket több nyelvre lefordították és külföldön is bemutatták.

    A nézőket, akik 18.00 órától érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket, a Bohém Étterem üdvözlőitallal várja, a koncert előtt és után pedig vacsorázási lehetőséget biztosít számukra.

    Ajánlatunk


    Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott lesz: ZsDav, DoggyAndi, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, Sajt32, Rolix, IceBlueBird és Aida Vagyok.

    A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

    Ajánló


    A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

    Margit Auer: Mágikus állatok iskolája Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni…

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016