• Program


    Negyedszázad

    Negyedszázad

    A Magyar Kárpitművészek Egyesületének huszonöt éve

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Negyedszázad

    A Magyar Kárpitművészek Egyesülete közel nyolcvan tagot számláló, nonprofit közhasznú egyesület. 1996-ban történt megalakulása óta összefogja és képviseli azokat a Magyarországon és határainkon túl élő magyar kárpitművészeket, akik a középkori tradíciójú francia kárpitszövési technika, és a több mint száz évet felölelő, neves műhelyeket jegyző, mindenekelőtt Ferenczy Noémi kimagasló munkásságával fémjelezhető magyar kárpittörténet hagyományainak kortárs szellemiségű folytatói és megújítói.

    A Magyar Kárpitművészek Egyesülete alapításának 25. évfordulója alkalmából, a Negyedszázad címmel megnyíló ünnepi kiállításon, az Egyesület fennállása óta közösen készített 10 nagyméretű falikárpit kerül bemutatásra. Az összességében több mint 100 m2-nyi közösen létrehozott szövött kárpit európai viszonylatban egyedülálló teljesítmény. A közönség először láthatja együtt e műveket, melyek a monumentális történeti kárpitok műfajához köthetők, s megismételhetetlenül gazdag szövedékei a művészi önkifejezésnek. A különböző irányzatokat képviselő és eltérő invenciójú művészek közös cél érdekében működnek együtt, így az alkotás adta öröm felold minden különbözőséget, lehetőséget teremtve az alkotói öntörvényűség és a közös munkából fakadó alázat egyesítésére.

    E korokon átívelő, időtlen műfaj napjainkban is él és virágzik, megújult formai és tartalmi értékeivel a 20. és 21. század művészetének különleges képviselője.

    Szervező: Magyar Kárpitművészek Egyesülete

    Ajánlatunk


    A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

    Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

    Ajánló


    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016