• Program


    Négyszögletű kerek erdő

    Négyszögletű kerek erdő

    Ki ne ismerné a Négyszögletű Kerek erdő lakóit, Bruckner Szigfridet, Mikkamakkát, Aromót, Vacskamatit és a többieket?
    De valóban ismerjük őket? Tudjuk-e hogyan, miért kerültek az Erdőbe?
    Erről, és még három további történetről szól az előadás.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. március 2. hétfő, 10:00

    A Négyszögletű Kerek Erdő meséi
    érzékeny mesék gyerekeknek, fölnőtteknek, Lázár Ervin nyomán

    Az epizódok: Bemutatkozás, A fájós fogú oroszlán, Erdei szavalóverseny, Bikfi-bukfenc-bukferenc

    Szereplők:        
    Mesélő: Bicskei Kiss László
    Mikkamakka: Várkonyi Tamás
    Bruckner Szigfrid: Makray Gábor
    Ló Szerafin: Szávai Katalin / Meszes Klaudia / Palya Noémi
    Aromo: Baku György
    Vacskamati: Hartai Laura / Gál Éva Veronika
    Szörnyeteg Lajos: Hole Dániel
    Dömdödöm: Weisz Ildikó
    Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon: Zsitva József / Boldizsár Tünde
        
    Díszlet: Atlasz Gábor és a Főnix Drámastúdió Csillagai
    Színpadra alkalmazta és rendezte: Bicskei Kiss László    

    Bevallom, sokat gondolkodtam azon, miért hat olyan elementárisan gyerekre-fölnőttre egyformán Lázár Ervin mese-sorozata. A humora tenné? Tiszta bája? Egyszerű tanúságai? Aztán rájöttem: hiszen én ismerem őket, a szereplőket, személyesen! Ismerem a világtól elvonult műszaki-értelmiségit, aki született vezető ugyan, de nem hajlandó a karrierjét építeni olyan szabályok szerint, melyeket diktál a környezete. Ismerem az öreg rock-zenészt, aki igazi sztár volt, de ma már csak a sztorijaiból él. Ismerem a gettó közepén született pillangó-érzékenységű költőlányt, aki megőrizni akarja önmagát a kultúra perifériáján is. Ismertem a képesítés nélküli fitnesz-edzőt, aki zseniális volt, de a sok „okleveles” bumfordi kiszorította a világból. Ismerem a hetrefüles kamaszt, akinek minden szétfut a kezében, ismerem a drogról épp „lejött” srác lelassulását, harcát önmagával, ismerem a nagyanyó-bölcsességű asszonyt, akire senkinek nincs szüksége. És persze jól ismerem a „hivatalnok packázásait” is.

    Ismerjük őket mindannyian. És talán mindannyiunk lelkében van egy titkos játszótér is, ahova elvonulhatunk, ha „fáj a világ”, ahol a régi szabályok érvényesek, ahol lelkiismeret és elvárás egybeesik, s ha néha mégsem, hát azért barát a barát, hogy megfogja a kezem, és visszavezessen. Ahol én is vagyok, meg csapat is.

    Ezt a titkos játszóteret teremtette meg Lázár Ervin, gyereknek bájos tanmeseként, felnőttnek vágyott lehetőségként, rengeteg humorral, tisztességgel, minden nézőnek maradandó szórakozást és gondolkodnivalót kínálva.

    Szeretettel ajánlom mindenkinek az előadást, akár most éli játszótéri korát, akár képzeletében őrzi az emlékét.

    Üdvözlettel
    Bicskei Kiss László

    Ajánlatunk


    Mi a közös egy régiségkereskedőben, egy képviselő feleségében és két fodrászban? Legyenek szemtanúi egy gyilkossági nyomozásnak és az est végére mindenre fény derül, amennyiben aktív részvevői lesznek a bűnügy megoldásának.

    Alan Turing, avagy "egy rejtett zseni élete" című előadás arra tesz kísérletet, hogy más szemszögből, közel hozva Turing alakját a nézőhöz, betekintést enged abba a világba, amibe sokáig csak maga Turing léphetett be.

    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Ajánló


    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Pörgős vígjáték, ami egy percre sem engedi elkalandozni a nézőt.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016