• Program


    Nem lesz reggel, Fred! - Tomcsa Sándor Színház - Vendégváró Fesztivál

    Nem lesz reggel, Fred! - Tomcsa Sándor Színház - Vendégváró Fesztivál

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. január 26. szombat, 19:00

    A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház drámapályázatának, a dráMÁzat III-nak nyertes darabja, Moravetz Levente végjátéka a hétköznapi és szokatlan közötti keskeny mezsgyén vezet minket. Olyan kérdéseket feszeget, amelyek egyszerre képezik a hétköznapunk alapját, de a legintimebb gondolatainkat sem hagyják nyugodni.

    Ugyanis: Nem lesz reggel, Fred!

    Ahogy utazik az ember a mindennapok kényelmes rutinjában, megtörténhet, hogy elrobog a valóság mellett. Mi a valóság? Képesek vagyunk elhinni a lehetetlent is, ha sokáig bizonygatják nekünk?

    Fred világa a kispolgár biztonságos rutinokkal teli világa. Egyik feladat a másik után, egyik szülinap a másik után, egyik étkezés a másik után. Hiszen ezt akarta: kapcsolat, állás, ház, autó – erre vágyott. Minden rendben.

    De mi van akkor, ha megreped a szép valósága és pillanatok alatt befutják a hajszálrepedések? Mi van, ha az igazság túl nehéz? Merre vezet a szembesítés? Tagadáshoz vagy elfogadáshoz?

    Fred: Antal D. Csaba
    Katalin: Bekő Fóri Zenkő
    Fény: Esti Norbert
    Nő: Pál-Varga Márta

    Írta: Moravetz Levente
    Hang: Boca Hunor-Lehel
    Fény: Toásó István
    Videó koncepció: Eranio Petrușka m.v.
    Díszlet: Szűcs-Olcsváry Gellért
    Ügyelő: Máthé Miklós Mónika
    Román nyelvre fordította: Ferencz Zsófia
    Rendező: Vladimir Anton


    Az előadás 80 perces.
    14 éven felülieknek.

    Az előadás egyes jeleneteiben a társulat kellékesei által készített kellékcigarettát használnak a művészek, amely dohányterméket nem tartalmaz. A nemdohányzók védelmében megalkotott 2011. évi XLI. törvényt a színház maradéktalanul betartja.

     

    A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház elsődleges célja a város és a térség kulturális igényének kielégítése és bővítése. A teátrum évadonként mintegy 5–6 saját bemutatóval jelentkezik, továbbá az ország különböző részeiből hív vendégelőadásokat, emellett drámafesztivállal, felolvasószínházi előadásokkal, gyerekprogramokkal és egyéb rendezvényekkel igyekszik minél gazdagabbá tenni a térség kulturális felhozatalát.

    A Tomcsa Sándor Színház – akkor még a Művelődési Ház tagozataként – 1998. november 6-án tartotta nyitó előadását.

    VII. Vendégváró Fesztivál - Határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató sorozat
    2019. január 25-26-27.
    Vendég: Székelyudvarhely

    A Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Vendégváró Fesztivált. A háromnapos rendezvény vendége ez alkalommal a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, valamint az Udvarhely Néptáncműhely. A fesztivál fővédnöke Dr. Vető Marietta, Erzsébetváros alpolgármestere.

    Ajánlatunk


    Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016