• Program


  NESZMESE

  NESZMESE

  Neszmese
  elektroakusztikus zeneszínház gyerekeknek és családoknak

   több

  Hutvágner Éva szövegére Farkas Erik, Szigetvári Andrea és Baráth Bálint előadásában.

  Neszmese. Mese, ami nesz - nesz, ami mese. Nesze.
  Hogy bimmeg a bamm? Hogy fortyan a morty? A Neszmesében minden hangot külön bemutatunk! A tündérek és manók járta országban, ahol Bimbamm király uralkodik, te is végigélheted zajos kalandjaink, megismerkedhetsz a hangok csodálatos világával! Hallgatózz velünk!

  A mesét Farkas Erik kiáltja életre, élő zajmuzsikával övezi Szigetvári Andrea és Baráth Bálint. Szavakba szabta: Hutvágner Éva.

  A Neszmese történetek írója (Hutvágner Éva) olyan jelenségeket igyekezett megjeleníteni, melyek jól kapcsolatba hozhatóak a zene és a hangzások világával, és amelyben a szereplők (tündérek, manók, harangok) ismerős, mitikus területre kalauzolják a Neszmese hallgatóit.

  A zenészek jelen időben, interaktív elektronikus zenei hangszereken játszanak, a színész-mesélő-narrátor folyamatosan kommunikál a hallgatósággal, bevonva őket az előadás menetébe, a gyerekek pedig életkoruknak, ingerküszöbüknek megfelelő módon kapcsolódhatnak képzelőerejükkel a színházi előadásba.

  Az előadás legfontosabb cselekvői, résztvevői a nézők, akik a zenék, hangzások, zajok segítségével tapasztalati úton szerezhetnek ismereteket a hangok titokzatos világáról, beavató jelleggel érthetik meg a zene és a zaj fogalmát. Az erőteljes képeket generáló elektroakusztikus zenei motívumok lehetővé teszik, hogy mindenki saját, egyéni módján interpretálja a mesék világát.

  Ajánló


  Két óra muzsika, csodálatos zenei élmény és önfeledt szórakozás a Margitszigeten – ezt…

  2019. április 20-tól szeptember 8-ig Nyáron szárnyra kel a Fővárosi Nagycirkusz a világhírű…

  A nemzetközi hírű hazai újcirkusz-társulat, a Recirquel My Land című produkcióját 2018 augusztusában…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016