• Program


    Netherlands Chamber Choir és a Quatuor Danel

    Netherlands Chamber Choir és a Quatuor Danel

    Lera Auerbach: Goetia 72 – In umbra lucis

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. február 2. vasárnap, 19:00

    Netherlands Chamber Choir
    Quatuor Danel: Marc Danel, Gilles Millet (hegedű), Vlad Bogdanas (brácsa), Yovan Markovitch (cselló)
    Vezényel: Peter Dijkstra

    A szovjet-orosz származású, amerikai zongoraművész-zeneszerző, Lera Auerbach napjaink egyik meghatározó komponistája, műveit a világ vezető szimfonikus zenekarai (New York-i és Tokiói Filharmonikusok), szólistái (Gidon Kremer, Leonidas Kavakos, Hilary Hahn, Kim Kashkashian) és kórusai (Arnold Schönberg Kórus, Szent Pál Katedrális Fiúkórusa) adják elő. Goetia 72 című, kórusra és vonósnégyesre írt kompozícióját a démonvilág ihlette. A mágia hagyománya szerint, amikor bölcs Salamon király az összes démon felett diadalmaskodott, mind a 72 démont egy rézhordóba zárta, melyet elsüllyesztett egy tóban. Ám a hordót később felnyitották, a démonok pedig szétszéledtek a világban. Auerbach darabjának alcíme – In umbra lucis (A fény árnyékában) – egyértelmű utalás arra, hogy műve a – Solti teremben is megszólaltatott – 72 angyal (In splendore lucis – A fény ragyogásában) párja: a két darab úgy egészíti ki, úgy feltételezi egymást, mint a fény és az árnyék.

    Ajánlatunk


    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

    Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

    A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art Színházban.

    Ajánló


    Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy…

    Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016