• Program


    Nigun

    Nigun

    A Nigun 2021-ben ünnepelte fennállásának 20 éves jubileumát. Az évfordulóra új repertoárt állítottak össze, amely bár nagyrészt a zenekarvezető, Párniczky András kompozícióiból áll, mégis mélyen átjárja a kelet-európai zsidó népzene ismerete és szeretete.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 8. csütörtök, 20:00

    Ez a mára letűnt misztikus hagyomány – amely ugyanakkor nagyon is emberi – hatalmas energiákkal, a modern jazz nyelvén szólal meg az együttes koncertjein. Ahogy Koléner Anita fogalmazott (Jazzma, 2014): „A Nigun zenéje nem a balkáni és zsidó skálák vég nélküli ismételgetése, hanem a zsidó dallamok lelkének újrafelfedezése, a jazz nyelvén.” Legutolsó, Live inem Sargfabrik című lemezével (2016, Fonó Budai Zeneház) a zenekar számos európai országban vendégszerepelt, valamint fellépett a tengerentúlon. Ahogy a Nigun egész tevékenységére, úgy erre a lemezre is jellemző a műfaji határok átlépése és egyfajta kreatív klez-jazz megteremtése. A zenészek rendszeresen alkotnak együtt vendégszólistákkal, így jött létre a 2006-ban kiadott harmadik lemezük, Daniel Zamir izraeli szaxofonos közreműködésével (Bale Kulturnik). 2007 júliusában a fúvós hangszereken játszó Matt Darriau (Klezmatics) vendégszereplésével léptek fel a Művészetek Palotájában, majd a zenekar tagjai ugyanott részt vettek John Zorn Cobra című darabjának magyarországi bemutatóján, a szerző irányításával. Az együttes fellépett még Don Byron, Steven Bernstein, Frank London, Aaron Alexander (Hasidic New Wave), Yale Strom, Amikam Kimelman, Lukács Miklós és Borbély Mihály társaságában.

    Közreműködik:

    Párniczky András - gitár
    Bede Péter - szaxofon, tárogató
    Ajtai Péter - nagybőgő
    Baló István - dob

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Telefon: +36 1 216 7894

    Ajánlatunk


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Ajánló


    Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016