• Program


    Novus String Quartet - Négyszer négyes

    Novus String Quartet - Négyszer négyes

    A kvartettezés a kamarazenélés csúcsa – a klasszikus zene olyan területe, amely az előadóktól alkalmazkodást és önállóságot is kíván. Nem is mindenki alkalmas vonósnégyes-játékra – erre születni kell.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 26. vasárnap, 19:00

    Négyszer négyes
    Novus String Quartet A Zeneakadémia saját szervezésű programja
    Beethoven: 6. (B-dúr) vonósnégyes, op. 18/6
    Janácek: 1. vonósnégyes („Kreutzer-szonáta”)

    SZÜNET

    Brahms: 2. (a-moll) vonósnégyes, op. 51/2

    Novus String Quartet: Jaeyoung Kim, Young-Uk Kim (hegedű), Kyuhyun Kim (brácsa), Wonhae Lee (cselló)

    A kvartettezés a kamarazenélés csúcsa – a klasszikus zene olyan területe, amely az előadóktól alkalmazkodást és önállóságot is kíván. Nem is mindenki alkalmas vonósnégyes-játékra – erre születni kell. Dél-Korea egyik vezető kamarazenei formációjának tagjai ilyen kvartettezésre született muzsikusok, akik valódi szenzációt keltettek, amikor 2012-ben dobogós helyen végeztek a rangos ARD Zenei Versenyen. Gyönyörű és izgalmas műsorral érkeznek a Zeneakadémia Nagytermébe, összeállításuk különlegessége pedig, hogy hosszú, mintegy százhúsz éves időszakot fog át. A darabok nemcsak stílusban különböznek egymástól, hanem abban is, hogy szerzőik különböző életszakaszában keletkeztek: a harmincesztendős Beethoven az op. 18-as sorozattal lépett ki a közönség elé mint kvartettszerző, Brahms már negyven volt az itt hallható vonósnégyes írásakor, a besorolhatatlanul eredeti stílusban alkotó cseh Janáček pedig hetvenévesen fejezte be a Tolsztoj-regény ihlette művet.

    Kedves Közönségünk!

    A Novus String Quartet eredetileg 2021. március 19-re meghirdetett hangversenyét 2021. szeptember 26-án tartjuk meg.

    Köszönjük megértésüket!

    Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

    Ajánlatunk


    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

    A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Ajánló


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016