• Program


    Oded Tzur Quartet

    Oded Tzur Quartet

    A New York-i székhelyű szaxofonos, zeneszerző és zenekarvezető, Oded Tzur az ősi és a modern zenei hagyományok közötti kapcsolatokat a történetmesélés művészetétől ihletetten keresi.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. február 25. kedd, 20:00

    Oded Tzur Quartet

     Közreműködik:

        Oded Tzur - tenorszaxofon
        Nitai Hershkovits - zongora
        Petros Klampanis - nagybőgő
        Johnathan Blake - dob

    „Oded Tzur tenorszaxofonos sötéten ragyogó második albumán a tettvágy találkozik a Zen nyugalmával. Vakmerő kvartettjének dinamikája tökéletesen adja vissza a folyamatosan változó történetmesélés szándékát. Tzur, aki az indiai klasszikus zene tökéletes ismerője, ‘a lopakodás építésze’, aki az alapoktól kezdve hihetetlen aprólékossággal építi fel motívumait. Békessége, nyugalma néhol szinte dübörög; ahogy elindítja és befejezi Single Mother című darabját, vulkánt sejtet az óceán fenekén. Tzur, aki a mikrotonalitást kutatja, s akinek játéka a visszafogottság és a türelem mintapéldája, s akinek kirobbanásai így még inkább megdöbbentőek, egyedülálló hangon szólal meg, és hangszerének úttörő dimenziókat és mélységet ad.” írta Carlo Wolff a Downbeat Magazine-ban az Oded Tzur Quartet 2017-es lemezéről.

    A New York-i székhelyű szaxofonos, zeneszerző és zenekarvezető, Oded Tzur az ősi és a modern zenei hagyományok közötti kapcsolatokat a történetmesélés művészetétől ihletetten keresi. Az Enja Records kiadásában megjelent két albuma, a Great River (2015) és a Translator's Note (2017) komoly kritikai sikert aratott Japánban, Dél-Afrikában, Európában, Oroszországban és az Egyesült Államokban. Improvizációinak egyedülálló nyelvén előadott „zenei történetmesélése” során Tzur a halk szakaszok és a drámai crescendók erőteljes kontrasztjai közti különös utazásra csábítja hallgatóit. Kvartettjét Japánban a 21. század John Coltrane Quartetjeként aposztrofálták, s Jeff Simon, a Buffalo News újságírója szerint „ahogyan Coltrane az A Love Supreme-mal megtalálta a lehető legmélyebb rokonságot a vallásos rajongással, Tzur ugyanolyan mély és lényegét tekintve ugyanolyan egyszerű rokonságot talált a költészettel és a mesemondással. Az eredmény rendkívüli erejű és szépségű zene – és lenyűgöző 21. századi eredetiség.”

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

    Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

    Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

    Ajánló


    Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016