• Program


    Oláh Kálmán Septet: The Gábor S. Pál Songbook feat. Andy Middleton

    Oláh Kálmán Septet: The Gábor S. Pál Songbook feat. Andy Middleton

    Az Oláh Kálmán Septet az 1995-ben alakult Sextet Oláh Kálmán Juniorral kibővült változata.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. július 1. péntek, 20:00

    Több nagysikerű koncertet adtak már ezzel az új formációval, legutóbb Oláh Kálmán szerzői estjén a Müpában, ahol az együttes sztárvendége a nagybőgős John Patitucci volt. Ezúttal Gábor S. Pál közismert szerzeményeinek (Találkozás egy régi szerelemmel, Kicsi gyere velem rózsát szedni, Úgy szeretném meghálálni, stb.) szeptettre átdolgozott verzióit hallhatjuk The Gabor S. Pal Songbook címmel. A zenei anyag előzménye a Trio Midnight 2016-ban megjelent, To Meet Again című, Fonogram-díjas duplaalbuma, melyen Gábor S. Pál legismertebb szerzeményeit dolgozta fel Szakcsi Lakatos Béla valamint Oláh Kálmán.

    Az Oláh Kálmán Septet stílusára leginkább a contemporary jazz megnevezés illik, amennyiben nagymértékben dominál benne a 20. századi kompozíciós zene, elsősorban a Bartóki hangzásvilág. Az együttes repertoárját – ellentétben a Trio Midnight szabad, spontán stílusával – a jól megformált, több részből álló, helyenként klasszikus zenei formákra épülő kompozíciók alkotják, amelyekben az igazi jazz lüktetés és az improvizáció sem szorul háttérbe. A zenekar kiváló szólistáinak, valamint a rendkívül kreatív ritmusszekciónak kollektív improvizációi és a különleges, modern kompozíciók együttesen egy újszerű, igazi XXI. századi kamarazenét eredményeznek.

    Ezen a koncerten az innovatív amerikai szaxofonos, Andy Middleton csatlakozik Oláh Kálmán zenekarához az Opus Jazz Clubban. Middleton már két ízben járt a BMC-ben Oláh Kálmán vendégeként: 2016-ban duóban léptek fel, 2017-ben kvartettel, most pedig hetedik tagként csatlakozik az Oláh Kálmán Septethez, hogy a legmodernebb jazz hangján szólaltassák meg Gábor S. Pál slágereit, fantáziadús és megismételhetetlen improvizációkkal fűszerezve.

    Közreműködik:

    Bacsó Kristóf - tenorszaxofon

    ifj. Oláh Kálmán - szopránszaxofon
    Cserta Balázs - klarinét, basszusklarinét
    Andy Middleton - tenorszaxofon
    Oláh Kálmán - zongora
    Barcza Horváth József - nagybőgő
    Balázs Elemér - dob

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

    Ajánló


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016