• Program


    Őszi szonáta

    Őszi szonáta

    A Szolnoki Szigligeti Színház 2021/2022-es évadának negyedik színműhelyi bemutatóját 2022. február 26-án (szombaton) 19 órakor láthatják nézőink, Pataki András rendezésében.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. június 23. csütörtök, 19:00

    Ingmar Bergma: Őszi szonáta
    színpadi játék
    fordtíotta: Kúnos László

    A zongoraművész anya koncert körútját megszakítva, sok-sok év után meglátogatja a világtól elzárt kis szigeten élo leányát és lelkész férjét. Intenzív levélváltás, bocsánatkérések, fogadkozások, ígéretek után kerül sor a már nagyon vágyott találkozóra.
    A több, mint öt évnyi távollét sem oldotta fel anya és lánya között lappangó konfliktusokat. A találkozás elso perceinek örömét az egymás iránti keserű vádaskodás, számonkérés váltja fel.
    A lány azzal vádolja az anyját, hogy nem volt ott unokája halálakor és csak a karrierjére figyel; az anya kamaszlánya férfiakkal történt viharos és ostoba szerelmi ügyeit hánytorgatja fel. Kétségbeesett küzdelmük, hogy megértsék és újra megszeressék egymást - szeretetre vágyva küzdenek egymás elismeréséért, tiszteletéért - fájdalmas és tragikusan szép önvallomásokon keresztül, végül nyugvópontra ér.
     
    A két híres svéd, Ingrid a világhírű filmsztár-színésznő és a filmművészetet újra gondoló Ingmar filmrendező, egy nemzetközi fesztiválon találkoztak, és határozták el készítenek egy közös filmet, ahol Ingrid újra az anyanyelvén játszhat. Több év után végre sikerült leforgatniuk az Őszi szonáta címu filmet, melyet Ingrid Bergman utolsó filmjeként jegyez a filmtörténet. A filmből több színházi adaptáció-és előadás készült.

    Szereplők
    Charlotte..................... Györgyi Anna
    Eva............................. Pertics Villő
    Helena........................ Sárvári Diána
    Viktor.......................... Dósa Mátyás

    Díszlettervező: Pataki András
    Jelmeztervező: Szélyes Andrea
    Segédrendező: László Zsuzsanna                               
    Rendező: Pataki András

    Ajánlatunk


    Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az Aréna Savariában.

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Ajánló


    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

    Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016