• Program


  Petőfi Sándor: Az apostol

  Petőfi Sándor: Az apostol

  A 2018. évi KALEIDOSZKÓP VERSFESZTIVÁL FŐDÍJAS előadása

  PETŐFI SÁNDOR: AZ APOSTOL 1848-2019
   
  Előadja: BORBÉLY SÁNDOR színművész

  "1972 őszén a győri Arrabona Amatőr színházban 17 évesen, - szinte gyermekként - eljátszhattam Petőfi Sándor: Az Apostol című művében a főszerepet, Szilveszter szerepét. Meghatározó élménye volt akkori életemnek. Azt éreztem, „hogy én is egy sugár vagyok, amely segít a földet megérni.”
  Sok-sok év telt el és ma, 2019-ben bizony „be másnak látám e világot, mint egykor képzelém!”  Elkezdett újból érdekelni Petőfi ezen kevésbé ismert költeménye. Mit tudok elmesélni ma ezzel a művel? Hogyan tudom a színpadon élővé tenni ezt a nem színpadra írt költeményt? Ezt nagy kihívásnak gondoltam! És eljött a pillanat, mikor azt éreztem, hogy nem tudom nem „létrehozni” ezt az előadást.
  Egy a 60-as évei elején járó értelmiségit látunk a színpadon, aki a közönséggel együtt fejti meg Petőfi Sándor hajlíthatatlan etikai és erkölcsi tisztaságát, forradalmi lendületét, költői nagyságát felmutató művét! Reflektál a mai kor örök emberi kérdéseire. Vitatkozik, érvel és közben a közönség, mint befogadó, és mint aktív résztvevője az előadásnak, megismerheti Petőfi Sándor ezen kevésbé ismert remekművét.

  Ahogy a világ körülöttünk, az előadásom is változik, alakul, mindig új és új értelmet kap!
  Ezért választottam előadásom címéül: Petőfi Sándor AZ APOSTOL 1848-2019

  Azóta is színészként élem életem és most, újból szeretném Önöknek átadni ezt a költeményt!

  Az előadásban 17 szerepet keltek életre!"

  Ajánló


  A Dramaturg Céh által meghirdetett Nyílt Fórum elsődleges célja, hogy minél több új…

  A Budavári Palotakoncert a zenés színház nagy nyári ünnepe, immár hét esztendeje! 2020-ban…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016