• Program


    Petőfi Sándor: Az apostol

    Petőfi Sándor: Az apostol

    A 2018. évi KALEIDOSZKÓP VERSFESZTIVÁL FŐDÍJAS előadása

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. november 22. péntek, 19:00

    PETŐFI SÁNDOR: AZ APOSTOL 1848-2019
     
    Előadja: BORBÉLY SÁNDOR színművész

    "1972 őszén a győri Arrabona Amatőr színházban 17 évesen, - szinte gyermekként - eljátszhattam Petőfi Sándor: Az Apostol című művében a főszerepet, Szilveszter szerepét. Meghatározó élménye volt akkori életemnek. Azt éreztem, „hogy én is egy sugár vagyok, amely segít a földet megérni.”
    Sok-sok év telt el és ma, 2019-ben bizony „be másnak látám e világot, mint egykor képzelém!”  Elkezdett újból érdekelni Petőfi ezen kevésbé ismert költeménye. Mit tudok elmesélni ma ezzel a művel? Hogyan tudom a színpadon élővé tenni ezt a nem színpadra írt költeményt? Ezt nagy kihívásnak gondoltam! És eljött a pillanat, mikor azt éreztem, hogy nem tudom nem „létrehozni” ezt az előadást.
    Egy a 60-as évei elején járó értelmiségit látunk a színpadon, aki a közönséggel együtt fejti meg Petőfi Sándor hajlíthatatlan etikai és erkölcsi tisztaságát, forradalmi lendületét, költői nagyságát felmutató művét! Reflektál a mai kor örök emberi kérdéseire. Vitatkozik, érvel és közben a közönség, mint befogadó, és mint aktív résztvevője az előadásnak, megismerheti Petőfi Sándor ezen kevésbé ismert remekművét.

    Ahogy a világ körülöttünk, az előadásom is változik, alakul, mindig új és új értelmet kap!
    Ezért választottam előadásom címéül: Petőfi Sándor AZ APOSTOL 1848-2019

    Azóta is színészként élem életem és most, újból szeretném Önöknek átadni ezt a költeményt!

    Az előadásban 17 szerepet keltek életre!"

    Ajánlatunk


    A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna.…

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016